Laatste nieuws:
Infosessies om je winterpiek te dimmen

Infosessies om je winterpiek te dimmen

Bij dalende temperaturen hoort traditioneel een toename in je energieverbruik. Je verwarming draait weer op volle toeren en het licht gaat vaker aan om de donkere dagen te bestrijden.

Drie infosessies

Aangezien de stijging van je winters verbruik voornamelijk gelinkt is aan verwarming, bevindt zich daar ook de grootste besparingspost. Daarom organiseert IGEAN, jouw energie(K)huis, dit najaar drie infosessies in het teken van energiezuinig verwarmen.

Online

De drie infosessies gaan telkens door op een weekavond van 19:30 tot 21:00 en gaan volledig online door. Je hoeft je dus niet te verplaatsen. Je kan kiezen uit volgende thema’s:

21/11/2023 Energiezuinig verwarmen
In deze sessie kom je alles te weten over centrale en decentrale verwarming én ontdek je of hernieuwbare energie haalbaar is voor jou. Voorkennis is niet nodig.

7/12/2023 Accumulatiekachels verduurzamen
Met de invoering van het capaciteitstarief verdween het onderscheid tussen dag- en nachttarief. Wie verwarmt met elektrische accumulatie, waarbij elektriciteit ’s nachts wordt omgezet in warmte, verliest dus het voordeel van een goedkoper nachttarief. In deze sessie schetsen we verschillende manieren om de impact van deze wijziging op je energiefactuur te verminderen.

14/12/2023 Warmtepompen voor woningverwarming
Met een warmtepomp kun je tot driekwart van je warmte gratis uit de lucht, grond of water halen. Maar is je woning wel geschikt voor een warmtepomp? En welk type biedt voor jou de meeste voordelen? Dat ontdek je tijdens deze sessie.

Inschrijven

De infosessies worden georganiseerd in samenwerking met Dialoog vzw en Fluvius. Ze zijn volledig gratis, maar inschrijven is wel verplicht.

Meer info en inschrijven kan hier.

Bron: gemeente Essen
Foto: Pixabay

Facebook14
Twitter
Follow Me
Tweet