Laatste nieuws:
Uitbreiding Rijkmaker RUP Fase 2

Uitbreiding Rijkmaker RUP Fase 2

Gemeente Essen en POM Antwerpen breiden industrieterrein de Rijkmaker verder uit. Het gebied tussen de Postbaan, Nieuwmoersesteenweg en Schriek wordt verder ontwikkeld.

Stand van zaken

De gemeenteraad van 26 maart heeft het plan definitief vastgesteld. Nu kan de POM (Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij) Antwerpen verder aan de slag gaan om het plan in de praktijk te brengen. Volgens de planning zullen de werken op het terrein in 2025 starten.

Waarom uitbreiden?

Het lokaal bedrijventerrein krijgt een uitbreiding zodat er ruimte komt voor kmo’s en ambachtelijke bedrijven, meer specifiek gaat het om:
-Bedrijven die vandaag zonevreemd staan in de open ruimte of die hinderlijk zijn in dorpskernen
-Nieuwe, startende bedrijven
-Be- en verwerkende bedrijven

Hoe ziet de uitbreiding eruit?

De ruimte wordt efficiënt gebruikt: er komt geschakelde en meerlagige bebouwing. Parkings en vergaderruimtes kunnen worden gedeeld, net als opslag, laadzones, afvaldepots, … Er komen ook voldoende fietsenstallingen en laadpunten voor elektrische fietsen.

Mobiliteit

Dankzij een nieuwe weg bewegen zowel wagens, vrachtwagens als fietsers en voetgangers zich vlot en veilig voort. Bij de ontwikkeling wordt er gezorgd voor genoeg plaats voor alle weggebruikers. Zo komen er fietspaden en een wandelpad.

Duurzaam en groen

Het wordt een duurzaam bedrijventerrein met groene uitstraling. Rond het terrein komt een groene zone, vooral richting het noorden (Schriek), waar het terrein aan een woonzone grenst. Daarbij is er aandacht voor de nodige buffering van hemelwater en groen- en waterzones. Op het terrein wordt gewerkt met hernieuwbare energie, zoals zonnepanelen en warmtepompen om te zorgen voor een optimaal zelfvoorzienend bedrijventerrein. Er komt een groen rustpunt waar voetgangers en fietsers even kunnen uitrusten op een bank of kunnen picknicken.

Interesse om hier je bedrijf te vestigen?

Neem contact op met POM Antwerpen (Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij):
pom@pomantwerpen.be
+32 3 240 68 00

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook7
Twitter
Follow Me
Tweet