Laatste nieuws:
Let op overstekende dieren (c) - ul85

Let op overstekende dieren!

Het heeft gestormd en ook nu is de wind heftig. Maar echt koud is het niet, integendeel, de lente is volop aanwezig. Dieren zijn wakker geworden uit hun winterslaap en zijn nu op zoek naar eten en een lief om mee te trouwen.

Omdat ze regelmatig oversteken, worden er honderden doodgereden. De wegen liggen nu al vol met aangereden dieren, ondanks dat er toch minder verkeer is. Maar juist omdat er zo weinig verkeer is, zitten veel dieren dichter bij de weg en huisdieren liggen zich soms op het asfalt in de heerlijke lentezon te koesteren. Eenden blijven vaak staan bij hun doodgereden partner, wat ze op hun beurt weer een makkelijke prooi maakt voor de wrede wielen van auto’s. Wees daarom voorzichtig en let goed op. Dieren kunnen geen snelheid inschatten, worden ook vaak verblind door koplampen of verstijven van schrik. Met wat oplettendheid kunnen we met z’n allen deze onnodige ongelukken voorkomen en de natuur daarmee een handje helpen.

Onthoud ook: de wegen zijn uiteindelijk in de habitat van de dieren aangelegd, dat mogen we best respecteren! Hou je om te beginnen aan de snelheid en let op de weg in plaats van op je gsm!

NN

Facebook1.8k
Facebook
Twitter