Laatste nieuws:
Gemeente Brasschaat eert duurzame helden en lanceert de digitale wensenmuur

Gemeente Brasschaat eert duurzame helden en lanceert de digitale wensenmuur

Om de Week van de Duurzame Gemeente op een passende manier af te sluiten, heeft schepen van Duurzaamheid, Goele Fonteyn, de verkozen duurzame helden feestelijk bedankt. Ze ontvingen een uniek Brasschaats geschenk als erkenning voor hun inzet rond SDG 4, kwaliteitsvol onderwijs. Bovendien lanceerde de schepen ook een digitale wensenmuur waarop de inwoners van Brasschaat hun wensen kunnen achterlaten voor een duurzaam Brasschaat.

Overweldigende opkomst

De groepstentoonstelling ‘Hooggeëerd Publiek’ in De Garage beleefde afgelopen zondag een overweldigende opkomst. De vijf Duurzame Helden werden er met open armen ontvangen en ontvingen een prachtige illustratie, vervaardigd door de getalenteerde Brasschaatse illustratrice Roos ten Broecke. De locatie was niet zomaar gekozen. De fotoportretten van de duurzame helden hebben namelijk een mooi plekje gekregen in deze expositie. De duurzame helden omvatten een toegewijde leerkracht, een enthousiaste vrijwilliger bij de Remise, de kindergemeenteraad, huiswerkbegeleiders en een Brasschaatse vzw, die een schooltje heeft opgericht in Bangladesh. Ze werden eerder dit jaar genomineerd door de inwoners van Brasschaat en vervolgens geselecteerd door een deskundige jury. Tijdens de Week van de Duurzame Gemeente werden hun inspirerende verhalen dagelijks gedeeld op de sociale mediakanalen van de gemeente.

Digitale wensenmuur

Schepen van Duurzaamheid, Goele Fonteyn, greep deze gelegenheid aan om een nieuw project te lanceren: de Digitale Wensenmuur. Deze ‘muur’ staat open op de website van Brasschaat voor alle inwoners, verenigingen, bedrijven en scholen, waarbij ze hun visie voor een duurzaam Brasschaat in 2030 kunnen delen. Of het nu gaat om een schonere leefomgeving, meer sociale gelijkheid, duurzamere voeding, alternatieve vervoersmodi of energiezuinige woningen, alle ideeën, hoe groot of klein ook, worden met open armen ontvangen!

Deel je inspirerende ideeën

“We nodigen iedereen uit om hun inspirerende ideeën voor een duurzaam Brasschaat in 2030 te delen op onze Digitale Wensenmuur! Onze oprechte dank gaat uit naar de duurzame helden van 2023, die zich elke dag inzetten voor een duurzame samenleving. Zij zijn de lokale gezichten van de wereldwijde SDG’s”, aldus Goele Fonteyn, schepen van duurzaamheid.

Vanaf februari 2024 krijgt iedereen in Brasschaat een volle maand de kans om te stemmen op hun favoriete wensen. De meest populaire ideeën worden vervolgens aangeboden aan toekomstige beleidsmakers, ter inspiratie voor de komende zes jaar.

www.brasschaat.be/digitalewensenmuur

Bron en foto: gemeente Brasschaat

Facebook13
Twitter
Follow Me
Tweet