Laatste nieuws:
Winkelkern Essen in nieuw jasje

Winkelkern Essen in nieuw jasje

Gemeente Essen investeert in haar winkelzone in het centrum, met duurzame ledlantaarnpalen, kleurrijke banners én een nieuw digitaal scherm. Samen met extra bloemenkorven en aandacht voor de netheid van de straten zorgt dit voor een aangenaam winkelgebied.


De voorbije maanden waren er heel wat veranderingen in de Essense winkelkern, in de Nieuwstraat en Stationsstraat. Gemeente Essen investeerde in nieuwe ledlantaarnpalen, een nieuw digitaal scherm én kleurrijke banners.

Aantrekkelijke winkelzone

Je vindt de Essense winkelkern in de Nieuwstraat en de Stationsstraat, vanaf het KBC-kantoor in de Nieuwstraat tot het kruispunt met de Dreef. In de Stationsstraat loopt het gebied vanaf het kruispunt met de Nieuwstraat tot en met Bpost.  
  
Gemeente Essen investeert bewust in dit gebied, vertelt burgemeester Gaston Van Tichelt: “Hier zitten heel wat Essense handelaars en veel Essenaren komen hier graag winkelen. Met de investeringen in de kern willen we nog meer winkels aantrekken om zich hier te vestigen. Dat zal ook meer klanten met zich meebrengen. Zo gaven De Adviseurs, ons Essense inwonerspanel, aan dat ze hier meer zouden winkelen als er meer handelaars zijn, dichter bij elkaar.”  

Nieuwe lantaarnpalen met banners

Om de winkelkern levendiger te maken, investeert de gemeente in de aantrekkingskracht van het gebied.  

In maart verving Gemeente Essen de openbare verlichtingspalen in de winkelzone door duurzame ledexemplaren. Dit bespaart energie én verfraait het gebied. Aan de nieuwe palen hangen sinds vandaag ook kleurrijke banners. De mogelijkheid bestaat ook om over de breedte van de weg banners te hangen met een boodschap.

Digitaal scherm voor verenigingen en handelaars

Sinds begin april staat er een nieuw digitaal scherm op het plein aan de kerk. Hierop zie je gemeentelijke communicatie, promotie van verenigingen en advertenties van lokale handelaars. De advertenties van de lokale handelaars lopen via Cityscreens. Verenigingen kunnen hun promotie aanvragen via www.essen.be.

kernwinkelgebied in nieuw jasje  

Op vraag van ondernemers én Essenaren

Burgemeester Gaston Van Tichelt: “Navraag bij lokale handelaars en het Essense inwonerspanel toonde dat de winkelkern nog verbeterd kon worden op vlak van mobiliteit en aantrekkelijkheid. Met de komst van de nieuwe ledlantaarnpalen met toffe banners en het digitaal scherm geven we een extra boost aan onze winkelkern.”  
  
Gemeente Essen investeert al een tijdje in deze winkelzone. Enerzijds op vlak van toegankelijkheid en mobiliteit met brede fietssuggestiestroken, nieuwe fietsenstallingen en verbeterde voetpaden. Anderzijds op de uitstraling, met nieuwe paaltjes, extra bloemenkorven en intensieve inzet voor nette straten.   

Bron en Foto’s: Gemeente Essen

Facebook38
Twitter
Follow Me
Tweet