Laatste nieuws:
Starterspakket en subsidies voor lokale ondernemers

Starterspakket en subsidies voor lokale ondernemers

De gemeente Kalmthout biedt al enkele jaren ‘Het Starterspakket’ aan. Dat is een pakket voor de startende zelfstandige ondernemer, zowel in hoofd- als bijberoep. Het biedt een kant-en-klaar pakket aan waarin ondernemers zowel juridisch correcte documenten, tools, formaliteiten, sjablonen en handleidingen vinden om aan de slag te gaan.


Het volledige pakket wordt aangeboden aan 99 euro. Dat bedrag betaalt de gemeente Kalmthout als je aan enkele voorwaarden voldoet. De maatschappelijke zetel van de zaak moet bv. in Kalmthout gevestigd zijn en je mag nog maar maximaal 1 jaar gestart zijn als zelfstandige. Meld je aan via an.loos@ kalmthout.be.

Subsidies ondersteunen lokale ondernemers

De gemeente Kalmthout ondersteunt haar ondernemers met een aantal subsidies. Zo is er de vestigingssubsidie van 2000 euro voor ondernemers die zich vestigen in een pand dat minimaal 1 jaar leegstaat én gelegen is in een kernwinkelgebied van de gemeente. Daarmee strijdt de gemeente tegen de leegstand van commerciële panden.

Daarnaast is er ook een starterssubsidie van 1500 euro voor startende ondernemers die zich vestigen in een winkelgebied in Kalmthout. Handelaars die hun gevel willen opfrissen, kunnen een Kalmthoutse subsidie aanvragen. Sinds 2018 keerde de gemeente Kalmthout aan 20 ondernemers een subsidie uit, goed voor 32 500 euro.

Bron: Gemeente Kalmthout
Foto: PixaBay

Facebook6
Twitter
Follow Me
Tweet