Laatste nieuws:
Cursus Gastheer/Gastvrouw van Grenspark Kalmthoutse Heide

Cursus Gastheer/Gastvrouw van Grenspark Kalmthoutse Heide

Grenspark Kalmthoutse Heide organiseert samen met Vereniging IVN een cursus Gastheer/Gastvrouw van het Grenspark om de samenwerking met recreatie- en horeca ondernemers in het gebied uit te breiden. In de cursus leren ondernemers op welke wijze zij hun gasten nog meer de mooie natuur en cultuur van het gebied kunnen laten beleven.


Grenspark Kalmthoutse Heide, een natuurgebied van 60 km2 aan weerszijden van de Belgisch-Nederlandse grens, leent zich bij uitstek voor dagrecreatie of een langer verblijf in de natuur. Hier wisselen weidse, ongerepte landschappen van heide, vennen, duinen, bossen, weilanden en polder elkaar af. Hier komen vele bezoekers letterlijk en figuurlijk op adem, te voet, op de fiets of te paard. Door recreatieondernemers rondom het gebied een cursus aan te bieden, wil Grenspark Kalmthoutse Heide recreanten goed de weg wijzen en een optimale beleving bieden.

Cursus Gastheer/Gastvrouw van Grenspark Kalmthoutse Heide

De cursus is een programma van IVN Natuureducatie in samenwerking met Grenspark Kalmthoutse Heide, waarin recreatieondernemers in vier dagdelen alle ins en outs leren over het gebied waarin zij ondernemen, zoals de ontstaansgeschiedenis, cultuurhistorie, bijzondere natuurparels en actuele ontwikkelingen. De cursus start op 24 september 2024 en bestaat uit theorie, opdrachten, gastpresentaties en excursies door boswachters.

Grenspark Kalmthoutse Heide telt op dit moment ruim 30 Gastheren/Gastvrouwen:

  “We volgden met plezier de cursus van het Gastheerschap van Grenspark Kalmthoutse Heide, het bleek een uitgelezen kans en fijne ervaring om collega-gastheren/vrouwen te leren kennen en onze kennis over het Grenspark bij te schaven”.
  Kato – Hotel Jerom Kalmthout

  “Door het volgen van de cursus Gastheerschap van het Grenspark ben ik veel meer te weten gekomen over de omgeving rondom mijn bedrijf. Als ondernemer heb je de tijd niet om alles zelf te ontdekken. Ook de contacten onderling met de andere gastheren vind ik heel nuttig, de jaarlijkse terugkomdagen die georganiseerd worden door het Grenspark bieden een mooi platform om deze relaties te onderhouden.”
  Marie – Louise – Camping Costa Kabrita Huijbergen

  “Deze cursus was een enorme verrijking. Niet alleen inhoudelijk maar ook door de waardevolle contacten die er gelegd worden. Je denkt dat je je eigen streek misschien wel kent, maar blijkt dat je toch altijd nog veel bij kan leren.”
  Krosje – Vakantiewoning BeWildert – Essen

Informatie over de training is te vinden op de website van Grenspark Kalmthoutse Heide https://grensparkkalmthoutseheide.com/gastheren/

Schrijf hier in!

Bron: Grenspark Kalmthoutse Heide
Foto: © Mark Mertens

Facebook5
Twitter
Follow Me
Tweet