Laatste nieuws:
4 voordelen van wonen op het platteland

4 voordelen van wonen op het platteland

Wonen in de stad heeft zijn charmes: veel leven en alles vlakbij. Toch zijn er ook tal van voordelen aan wonen op het platteland. Wij sommen er 4 voor je op.


Het is goedkoper

Een belangrijk voordeel van wonen op het platteland is dat het doorgaans goedkoper is dan wonen in de stad. Het zijn net de rustige ligging en de groene omgeving fdie de prijs drukken. Die zorgen er namelijk voor dat voorzieningen gemiddeld wat verder weg zijn dan wanneer je in de stad woont. Toch zijn plattelandswoningen niet per definitie altijd goedkoper. Alles hangt af van de woning, en in hoeverre die te renoveren valt.

Je hebt meer oppervlakte

Een ander voordeel van het plattelandsleven is de beschikbare ruimte. In vergelijking met stedelijke woningen hebben plattelandswoningen vaak grotere percelen grond. Dit betekent meer ruimte voor tuinen, groenteteelt, recreatie of zelfs het houden van dieren. Laat die weelderige planten, lekkere tomaten en schattige geiten maar komen!

Je hebt meer privacy

Privacy is een luxe die je moeilijk vindt in dichtbevolkte steden. Op het platteland daarentegen heb je vaak privacy in overvloed! Met meer ruimte tussen huizen en minder buren in de buurt, kan je op het platteland genieten van een gevoel van afzondering en rust. Dit maakt het platteland een ideale plek voor zij die op zoek zijn naar een ontsnapping aan de drukte van het stadsleven.

Er is meer groen

Op het platteland is er meer groen om van te genieten. In de straten, maar ook in je eigen tuin. Dit biedt niet enkel de mogelijkheid om uitgebreid te tuinieren, ook voor mooie wandelingen of een gezellige picknick in de natuur hoef je niet ver. Dit kan leiden tot een verhoogde levenskwaliteit en verminderde stress.

Bron: Zimmo.be
Foto: PixaBay

Facebook12
Twitter
Follow Me
Tweet