Laatste nieuws:
afwerken woning - drainagematten - aluminium plinten - francesca-tosolini-6japTIjUQoI-unsplash

Moderne oplossingen bij het afwerken van woningen 

Wie binnenkort de sleutels van een nieuwbouwwoning ontvangt, doet er verstandig aan alvast na te denken over de wijze waarop het pand straks moet worden afgewerkt. Er zijn tegenwoordig tal van moderne oplossingen, om de afwerking van woningen te vergemakkelijken en de woning langer in een goede staat te houden.

Ben je bijvoorbeeld al bekend met een drainagemat? Met dit type mat, dat aangebracht wordt onder de afwerking van de vloer, is het mogelijk om vorstschade aan tegels tegen te gaan buiten de woning. Men kan deze drainagematten bij de aanleg van de tuin op een dekvloer of bijvoorbeeld draagvloer aanbrengen en verder afwerken met de gewenste tegels. Het is slechts een voorbeeld van een oplossing die woningbezitters helpt een snelle slijtage of schade aan de afwerking van een nieuwbouwhuis en bijbehorende tuin te voorkomen.

Voorkom wateroverlast en hittestress

Het is niet voor niets dat het belang van bijvoorbeeld een drainagemat genoemd wordt. Steeds vaker krijgen huishoudens te kampen met wateroverlast. Het is vaak het gevolg van de grote concentratie tegels die men in de tuin gebruikt. Dit maakt het voor het vocht lastig om nog in de aarde weg te zakken. Probeer eens wat minder tegels te gebruiken en voor een extra border te kiezen. De kans op wateroverlast neemt hiermee sterk af.

Een ander probleem wat speelt is hittestress. Steeds meer wijken in België, maar ook in andere Europese landen hebben hiermee te maken in de zomer. Hittestress is het gevolg van de warmte die ook ’s avonds in de wijk blijft hangen. Het koelt onvoldoende af, waar ons lichaam zich nog niet aan heeft aangepast. Hoofdpijn, hevig zweten en slechte nachten zijn er het gevolg van. Met meer groen in de tuin wordt het risico op hittestress verkleind.

Wacht niet met het aanbrengen van plinten in huis

Een klus die vaak standaard wordt uitgesteld door mensen die in een nieuwe woning getrokken zijn, is het aanbrengen van de plinten. Zonde, want het doet de uitstraling van ruimtes goed wanneer de plinten eenmaal gemonteerd zijn. Bij het plaatsen van plinten heeft men verschillende mogelijkheden. Naast de authentieke houten plinten winnen aluminium plinten aan populariteit. Niet voor niets, daar ze eenvoudig te monteren zijn en lang mee zullen gaan. Naast de hoge aluminium plinten zijn ook de lage houtkleurige plakplinten, vaak gemaakt van pvc of samengeperste houtsnippers, relatief makkelijk te plaatsen. Hoge houten plinten vergen meer tijd.