Laatste nieuws:
Schapen scheren in Brasschaat

Schapen scheren in Brasschaat

Op zondag 26 mei 2024 is kinderboerderij Mikerf, Mikhof 25 Brasschaat, weer het decor voor het traditionele schaapscheerfeest. Tussen 14 en 17 uur kan je gratis komen kijken hoe de schapen uit hun winterjas geholpen worden. Ook de pasgeboren lammetjes zullen dit evenement mee beleven.


Heb je zelf schapen en zoek je voor hen een scheerbeurt? Je bent welkom met je dieren. Vooraf aanmelden is nodig en kan via doemee@mikerf.be . Een schaap laten scheren kost € 10. Indien je drie dieren laat scheren betaal je € 5 per dier.

Demonstraties

De hele namiddag zijn er demonstraties schapendrijven met herdershonden. Ook kan je meebeleven hoe de wol verwerkt wordt tijdens de demonstraties wol spinnen, vilten en breien. Het schaapscheerfeest valt in de ‘Week van de Korte Keten’. Dat is het uitgelezen moment om de lokale boerderijproducten in de kijker te zetten en te koop aan te bieden. Je kan proeven van heerlijk hoeve-ijs en van verse koemelkproducten zoals ijs, yoghurt, platte kaas, …. Fijnproevers vinden er confituur uit de moestuin en boomgaard en proeven wellicht graag van het appelsap uit de eigen boomgaard. In de bijenstand krijg je alle info over de diertjes.

Broodbakken

Op deze zondag zijn de ambachtelijke bakkers ook op post en bieden hun producten aan. In het bakhuis toveren ze de lekkerste broden uit hun houtoven zoals rozijnenbrood, grof brood, vlechtbrood en piotten.

Alle info kan je nalezen op https://aralea.be/kinderboerderij-mikerf/feesten/#schaapscheerfeest

MLH

Foto: © Freepik

Facebook19
Twitter
Follow Me
Tweet