Laatste nieuws:
Ruime subsidies voor energiebesparende maatregelen zwembad Kalmthout

Ruime subsidies voor energiebesparende maatregelen zwembad Kalmthout

De gemeente Kalmthout plant een investering van € 500.000 voor het energiezuinig maken van het openbaar zwembad. Daarvoor kan het rekenen op een Vlaamse ondersteuning van € 271.000 euro, zo liet Vlaams minister van Sport Ben Weyts weten. 28 zwembaden in Vlaanderen kunnen rekenen op deze subsidies, waaronder ook Kalmthout.

Energiezuinige warmtepompen

Maarten De Bock, schepen van sport : “De verwarming van ons zwembad gebeurt met gasgestookte ketels. Daardoor loopt de jaarlijkse factuur van de energiekosten hoog op. We zullen de verwarmingsinstallaties vervangen door energiezuinige warmtepompen. Zo maken we er niet langer gebruik van fossiele brandstoffen. Dat levert een jaarlijkse reductie op van 71 ton CO2 en ook de jaarlijkse energiefactuur daalt met zo’n 21.000 euro. Dat is een besparing van zo’n 25%.”

Ruime subsidies voor energiebesparende maatregelen zwembad Kalmthout2

Hedendaags, comfortabel en energiezuinig zwembad130.000 bezoekers

Jaarlijks komen er zo’n 130.000 bezoekers langs om te zwemmen. “Dat zijn mensen van alle leeftijden, samen met de verschillende zwemclubs en heel wat kinderen die er leren zwemmen. Het zet hen aan om te sporten en te bewegen en dat is goed voor de gezondheid”, zo zegt schepen De Bock.

Bron en foto’s: gemeente Kalmthout

Facebook4
Twitter
Follow Me
Tweet