Laatste nieuws:
Charlotte smout Belgisch jeugdkampioen alpijns skiën indoor 2024

Op 27 april 2024 werd op de indoorskipiste Snow Valley te Peer het BK indoor alpijns skiën betwist, dit in het format van een pro-slalom.

Bij de U16 meisjes werd Charlotte Smout (15j), uit Putte-Kapellen Belgisch kampioen, dit na een spannende halve finale en finale. Tevens kroonde ze zich tot Belgisch jeugdkampioen. Voor Charlotte is dit een mooie afsluiter van haar periode bij de jeugd. Vanaf volgend seizoen zal ze deelnemen aan FIS-wedstrijden.

Charlotte heeft in de jeugdcategoriën al verschillende Belgische titels indoor behaald (U12, U14 en ook vorig jaar U16 en jeugdkampioen). Outdoor (in de sneeuw in het buitenland) heeft ze al meermaals op het podium gestaan bij de Belgische kampioenschappen en andere KBSF-wedstrijden slalom en reuzenslalom. Vorig seizoen behaalde ze een mooie zesde plaats in een FIS-children wedstrijd in Pra Loup (F). Het jaar ervoor behaalde ze een 8ste plaats op de FIS-children wedstrijd Trofeu Borrufa in Andorra.

Indoor heeft ze reeds verschillende wedstrijden gewonnen voor de Skicup van Vlaanderen waarin ze vorig jaar winnaar was van het overall klassement dames. Ook dit jaar heeft ze de leiding in de categorie U16 en staat ze in het overall klassement dames op de 2de plaats op 2 punten van de leidster, dit met nog 2 wedstrijden te gaan.

Charlotte is aangesloten bij Koninklijke skiclub Zondal (Wilrijk) en maakte de afgelopen drie seizoenen ook deel uit van de Belgische selectie (Belgian Alpine Ski Team). In de winter is ze dan ook regelmatig op buitenlandse stages en neemt ze deel aan buitenlandse wedstrijden.

Bron: Erik Smout