Laatste nieuws:
Essener Muzikanten Belgisch Kampioen!

Essener Muzikanten Belgisch Kampioen!

Gisteren werd in Tienen door blaaskapellen gestreden om het Belgisch Kampioenschap, georganiseerd door VLAMO in CC De Kruisboog. Dit werd twee jaar geleden ook in Tienen gehouden.

Essener Muzikanten Belgisch Kampioen!4

De Essener Muzikanten namen als laatste van de dag deel aan dit Belgisch kampioenschap in de Topklasse en staan onder leiding van Alex Rommers. Zij brachten de volgende nummers ten gehore: Menno Polka van Alex Rommers (inspeelwerk), Pro Libora van Vladimir Pfeffer (verplicht werk), Na Procházce van Miloslav Procházka (verplicht keuzewerk), Tränen der Liebe van Pavol Prostredny (verplicht keuzewerk) en In Guter Laune van Miloslav Procházka (verplicht keuzewerk). Hierna volgden nog twee nummers als opvulling van de toegestane tijd, welke niet werden beoordeeld.

De stukken werden beoordeeld door een driekoppige jury nl. Chris van den Heuvel uit Nederland, Hermann Rupp uit Duitsland en Marian Vlado uit Slowakije. Voor deze werken werden ‘De Essener Muzikanten’ beoordeeld met een zeer hoge score van 93% en behaalden hiermee wederom het Belgisch Kampioenschap in de topklasse met het hoogste puntenaantal. Hiermee verworven zij het Laureaat van het gehele kampioenschap en meteen een uitnodiging voor deelname aan de Europese Kampioenschappen. Al met al een spetterend optreden met een prachtig resultaat van deze muzikanten.

Foto’s: Anja Van Eekelen

AR

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook120
Twitter
Follow Me
Tweet