Laatste nieuws:
Optreden Essener Muzikanten op Heuvelplein

Optreden Essener Muzikanten op Heuvelplein

Op vraag van de Gemeente Essen verzorgen De Essener Muikanten op maandagavond 20 mei van 20:00 tot 22:00 een optreden op het Heuvelplein in Essen in het kader van “Maand mei=Heuvelplein verkeersvrij”

De Essener Muzikanten zijn bekend om hun Moravische en Bohmische muziek. Deze veelal Tsjechische vrolijke muziek leent zich bij uitstek om de Polka op te dansen, wat in Tsjechië en Duitsland dan ook steevast gedaan wordt.

Belgisch Kampioen voor blaasmuziek

Deze muzikanten uit Essen en omgeving zijn niet de eerste de beste! Zij wisten dit jaar, voor de tweede keer op rij, het Belgisch Kampioenschap voor blaasmuziek in de topklasse op hun naam te zetten met een score van 93%. Een hele mooie prestatie voor de kapel onder leiding van Alex Rommers. Vorig jaar hebben zij nog een poging gewaagd op het Europees kampioenschap, wat zij met een mooie vijfde plaats hebben afgesloten.

Optreden Essener Muzikanten op Heuvelplein

Muziek verbroedert

Drie weken terug stonden zij nog voor een volle zaal in het Duitse Essen-Oldenburg. Op uitnodiging van de Musikverein Beveren speelden zij daar op hun jaarconcert. Er is in de loop van de jaren een warme vriendschapsband ontstaan met hun collegamuzikanten aldaar, dat muziek verbroedert is daar wel weer bewezen.

Kom ook luisteren!

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u ook eens komen luisteren? Dit is uw kans! De gemeente heeft het plein gezellig ingericht, de kiosk staat klaar, de entree is gratis en de muzikanten hebben er zin in. Het is alvast een klein voorproefje voor de jaarlijkse Essener Muzikantenfeesten op 19 en 20 oktober in de Heuvelhal, die zij al meer dan dertig jaar organiseren. Ook dit jaar hebben zij de grootmeester Vlado Kumpan weer weten vast te leggen, dus noteer de datum maar alvast in uw agenda en dan zien we u daar!

AvE

Foto’s: Anja van Eekelen

Facebook98
Twitter
Follow Me
Tweet