Laatste nieuws:
Kapellen viert kermis met muziek en koers

Kapellen viert kermis met muziek en koers

Kapellen viert kermis van zaterdag 29 juli tot en met dinsdag 1 augustus. Van 14.00 tot 23.00 uur kan je elke dag op de kermisattracties op het Marktplein terecht.

Traditioneel is maandagavond de dag van animatie en sfeer. Vroeger stond dan het vuurwerk op het programma. Post-corona werd dit vervangen door een animatieprogramma op het Marktplein. Dit jaar warmt de band We Two het publiek op vanaf 18 uur in afwachting van het optreden van Margriet Hermans (20.15 uur). Nadien mag Yves Segers het feest afronden (21 uur).

Kapellen viert kermis met muziek en koers2

Op wieltjes

De laatste kermisdag, dinsdag 1 augustus, worden de straten rond het kermisplein afgesloten voor alle verkeer voor het jaarlijkse Trottinettenfeest voor kinderen vanaf 6 jaar. Er zijn trottinetten beschikbaar, maar zelf een step of trottinet meebrengen mag uiteraard ook. Daarmee mag je, in groep, enkele rondjes rijden over het parcours (1 km). Daarna worden alle deelnemer getrakteerd op een ijsje en een leuke herinnering. Start aan café Volksvriend (Essenhoutstraat 103), vooraf inschrijven is niet nodig.

Kapellen viert kermis met muziek en koers3

Kapelse Sprint

Vanaf 17.30 uur wordt de vijfde editie van de wielerwedstrijd ‘De Kapelse Sprint’ georganiseerd. De heren (elite zonder contract en beloften) vertrekken om 17.30 uur, de dames (elite met en zonder contract en beloften) betwisten vanaf 19.15 uur hun ‘Kapelse Sprint’. Zowel de heren als de dames rijden 30 rondes op het gesloten parcours Hoevensebaan-Albertdreef-Essenhoutstraat met start en aankomst op de Hoevensebaan. Haast elke ronde wordt er gesprint voor prijzen. Tijdens de podiumceremonie van de dames wordt een racefiets verloot onder het aanwezige publiek. In het infomagazine #infokapellen van juni, dat elke Kapellenaar in de brievenbus, kreeg kan je een deelnameformulier vinden. De winnares van de dameswedstrijd zal omstreeks 20.30 uur het winnende lot trekken. De winnaar moet aanwezig zijn tijdens de trekking.

MLH

Foto: © Pixabay / MLH

Facebook27
Twitter
Follow Me
Tweet