Laatste nieuws:
Club 51 Heideland schenkt winkelbudget aan ’t Kabaske in Essen

Club 51 Heideland schenkt winkelbudget aan ’t Kabaske in Essen

Club 51 Heideland doneert 2.720 euro aan de sociale kruidenier in Essen. Dankzij de donatie kon ’t Kabaske inkopen doen bij de Delhaize in Putte-Kapellen. Die laatste verhoogde nogmaals het aankoopbedrag per gezin met 10 euro. De klanten van ’t Kabaske konden zo hun winkelmand gratis vullen met broodnodige producten.

Sociale projecten ondersteunen

“Fifty-One Heideland is een plaatselijke club van Fifty-One International, die door haar activiteiten fondsen vergaart waarmee we sociale projecten kunnen ondersteunen”, vertelt clublid Ludwig De Buysen. “Aangezien we een plaatselijke club zijn, willen we de opbrengst doneren aan lokale initiatieven die voor ons zichtbaar en tastbaar zijn. Samen met de gemeente Essen hebben we uitgekeken naar een goed doel en kozen we sociale kruidenier ‘t Kabaske. Het geld zamelden we in via onze jaarlijkse autorally.”

Club 51 Heideland schenkt winkelbudget aan ’t Kabaske in Essen2

Sociale kruidenier

’t Kabaske is een sociale kruidenier in Essen voor financieel kwetsbare gezinnen. Hier kunnen zij aan een prijs die minstens 20% lager ligt dan de winkelprijs levensnoodzakelijke producten aankopen. De sociale kruidenier is erg afhankelijk van dit soort financiële giften. Mede dankzij de schenking konden de gezinnen voor een bepaald aankoopbedrag gratis inkopen doen. Ook supermarkt Delhaize Van Oncen in Putte-Kapellen droeg haar steentje bij, door het aankoopbedrag per gezin nog eens met 10 euro te verhogen. Voorzitter van ’t Kabaske Eddy Ryssens is blij met de steun die ze krijgen tijdens de zomervakantie. “Het is ontzettend fijn om in de zomermaanden, wanneer heel veel mensen erop uittrekken, eens iets extra’s te kunnen geven aan zij, die soms noodgedwongen thuis moeten blijven. Zo halen zij toch ook het vakantiegevoel wat in huis.”

Anonieme weldoener

De klanten van ’t Kabaske kregen te horen dat ze gratis konden winkelen dankzij een anonieme weldoener.

“Deze mensen hebben al wat tegenslagen gekend in hun leven. Dat ze onverwacht gratis hun inkopen mochten doen, betekent veel voor hen. Het is mooi dat dit soort initiatieven bestaan in onze gemeente en vanuit verschillende hoeken gesteund worden ”, vertelt Brigitte Van Aert, schepen en voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst, trots.

Bron en foto’s: gemeente Essen

Facebook36
Twitter
Follow Me
Tweet