Laatste nieuws:
IJsbaan maakt plaats voor kunststofpiste op Brasschaats Winterdorp

IJsbaan maakt plaats voor kunststofpiste op Brasschaats Winterdorp

Sinds 2010 wordt in Brasschaat elk jaar een ‘Winterdorp’ met schaatsbaan opgebouwd tijdens de eindejaarsperiode. Het evenement krijgt de volgende vijf jaar een nieuwe organisator. Gertjan Van Looveren en Tijs Baum van bistro- evenementenlocatie Perron Noord bundelen de krachten met Dieter Van Daele en Tom Vercammen van pop-upbar Chateau Paulette in een nieuwe vennootschap ‘Appel Kiwi bv’ en zorgen dat de volgende vijf jaar het ‘Winterdorp’ van einde november tot begin januari ‘the place to be’ wordt. Nieuw is alvast dat de magische sfeer te beleven zal zijn op drie centrale plekken.

Echte kerstsfeer

“We willen sterk inzetten op een echte kerstsfeer in de gemeente Brasschaat”, zegt Tom Vercammen. “Dat gaan we niet doen op één, maar drie plekken. De Hemelweide blijft de grote belevingsplek. We zorgen opnieuw voor een schaatsbaan. Niet uit ijs, maar wel van kunststof. Dat heeft dezelfde glijsensatie als ijs. Meteen houdt dit onze ecologische voetafdruk klein. We besparen zo energie gelijk aan het verbruik van 180 gezinnen en zo’n 20.000 liter water. Aan de schaatspiste komt een middeleeuws dorp met verschillende kleine straatjes, waar je achter iedere hoek wel iets nieuws tegenkomt. Horecazaken en lokale handelaars zullen een chalet kunnen huren om hun lekkernijen, kledij, artisanale producten… aan de man te brengen. De kermis willen we ook meer integreren in het winterdorp zelf.”

Eindejaarsactiviteiten

Ook het Dr. Roossensplein wordt geïntegreerd in de eindejaarsactiviteiten, evenals het plein aan de kerk. Op het ene plein is plaats voor kleinschalige optredens en voor de mobile studio van Radio Park, terwijl aan de kerk op de Bredabaan een beperkte marktzone komt waar verenigingen een kraampje kunnen opbouwen en producten verkopen voor het goede doel. De nieuwe organisatoren gaan ook in gesprek met vertegenwoordigers van de lokale middenstand en van diverse verenigingen om te bekijken hoe samengewerkt kan worden om van dit nieuwe concept een succes te maken.

MLH

Foto: © MLH

Facebook40
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen