Laatste nieuws:
Hemelweide in gemeentepark herschapen in 'patattenveld'

Hemelweide in gemeentepark herschapen in ‘patattenveld’

Oppositiepartij Brasschaat 2012 hekelde in de gemeenteraad de slechte toestand van de Hemelweide in het gemeentepark. De weide voor de Hemelhoeve was recent nog het evenementenplein voor het ‘Antwerp Classic Car Event’, waarop 15.000 bezoekers afkwamen en meer dan 1000 oldtimers op het grasveld ten toon gesteld werden.

“Ons gemeentepark krijgt met de vele massa-evenementen die er georganiseerd worden steeds vaker het aanzicht van een ‘patattenveld’ en dat moet stoppen!” aldus Brasschaat 2012 gemeenteraadslid Kasper Vanpoucke. De weide werd in het verleden al meermaals kapotgereden door de organisatie van diverse mega evenementen (Winterdorp, Car Event, parking voor concerten, …). Het opbouwen van de evenementen met grote vrachtwagens, het installeren van tijdelijke tentconstructies, het stallen van voertuigen en foodtrucks, … alles laat zijn sporen na.

Hemelweide in gemeentepark herschapen in 'patattenveld'2

Troosteloos

Volgens Brasschaat 2012 is het duidelijk dat het schepencollege de parkzone beter moet beschermen en er voor moet zorgen dat het in de eerste plaats een rustige en recreatieve functie vervult voor de inwoners van Brasschaat en de bezoekers. De weide ligt er momenteel na het laatste evenement nog steeds troosteloos bij. “De voorwaarden voor zulke events in het gemeentepark moeten veel strikter bepaald en opgevolgd worden”, aldus raadslid Vanpoucke. Daarom vroeg Brasschaat 2012 op de gemeenteraad van afgelopen maandag wie de gebruikelijke kosten heeft gedragen voor wat betreft het gebruik van het openbaar domein en de organisatie van het evenement aan de Hemelweide in het park en vooral: hoeveel de herstelling van de schade zal kosten en wie daarvoor zal opdraaien? In haar antwoord zei schepen van Groen en Mobiliteit Goele Fonteyn (N-VA) dat men een voor- en na-meting heeft gedaan en men de evaluatie daarvan nog afwacht en dus de terugbetaling van de waarborg nog in beraad houdt.

Hemelweide in gemeentepark herschapen in 'patattenveld'3

Geen evenementen

Het is nu aan het college om lessen te trekken uit dit voorval en om de visie i.v.m. het gebruik van de Hemelweide bij te sturen. Men kan het gebruik van de Hemelweide verder beperken in de tijd en/of ruimte, stelde de schepen tot slot. Deze zomer (juni t.e.m. augustus) zullen er hierdoor alvast geen evenementen meer mogelijk zijn op deze plaats. De weide moet eerst volledig heraangelegd worden. Wat dit voor gevolg heeft voor een reeks geplande events in het park wordt later duidelijk.

MLH

Foto: © Brasschaat 2012

Facebook10
Twitter
Follow Me
Tweet