Laatste nieuws:
Kalmthout organiseert Eindejaarsactie 'Liever Lokaal'

Kalmthout organiseert Eindejaarsactie ‘Liever Lokaal’

De provincie Antwerpen pakt tijdens de eindejaarsfeesten uit met een gloednieuwe eindejaarsactie. Onder de noemer ‘Liever Lokaal’ willen ze inwoners motiveren om lokaal te shoppen. De gemeente Kalmthout doet mee aan de actie.

“De eindejaarsperiode is traditioneel een tijd van samenkomen, feesten en cadeautjes geven,” aldus gemeenteraadslid Johan Cassimon (DURF Kalmthout). “Maar de afgelopen jaren hebben we allemaal uitdagingen gekend, die ons leven hebben beïnvloed, van gezondheidscrises tot economische onzekerheid. In tijden als deze is het van cruciaal belang om elkaar te steunen en solidariteit te tonen. Een goede samenwerking tussen handelaars en het gemeentebestuur is cruciaal om de lokale economische ontwikkeling en de gemeenschapszin te bevorderen. Daarom ben ik verheugd dat het bestuur zich heeft ingeschreven voor deze actie, ook op vraag van onze lokale ondernemers die zeer geëngageerd zijn in onze gemeente.”

Kloppende hart van een gemeenschap

“Deze positieve en proactieve stap om de lokale economie te stimuleren en de gemeenschapsbanden te versterken, wordt ongetwijfeld warm onthaald door de inwoners van Kalmthout,” volgens Johan Cassimon. “Lokale ondernemers zijn immers vaak het kloppende hart van een gemeenschap en door hun inspanningen te ondersteunen, dragen we bij aan het behoud van de eigenheid en de vitaliteit van onze steden en dorpen.”

E-bikes te winnen

Maar dat is niet alles. Naast het promoten van lokale winkels en bedrijven, zal de provincie Antwerpen ook prijzen beschikbaar stellen om de deelname aan de ‘Liever Lokaal’ actie nog aantrekkelijker te maken. Drie e-bikes zullen als prijzen worden uitgereikt, waardoor gelukkige winnaars kunnen genieten van duurzame mobiliteit en tegelijkertijd het milieu sparen. De gemeente Kalmthout zal daarnaast enkele extra prijzen aanbieden.

JC

Foto: Pixabay

Facebook32
Twitter
Follow Me
Tweet