Kabelgoottegels veilige oplossing voor laadkabels op voetpad

Kabelgoottegels veilige oplossing voor laadkabels op voetpad

Met de opkomst van elektrische wagens wil ook de gemeente Brasschaat haar inwoners voorzien van een veilige oplossing om laadkabels over het voetpad te leggen. Inwoners kunnen binnenkort een aanvraag indienen voor gloednieuwe kabelgoottegels aan te laten leggen.

Toekomst met elektrische wagens

“Brasschaat bereidt zich volop voor op een toekomst met elektrische wagens. Dat gaat gepaard met heel wat uitdagingen. Voor de onveilige en onwettelijke situatie die ontstaat bij het plaatsen van laadkabels over het voetpad, bieden we nu een duurzame, gebruiksvriendelijke oplossing met de kabelgoottegels”, stelt schepen voor Infrastructuur Goele Fonteyn (N-VA). Door het aanleggen van kabelgoottegels faciliteert het gemeentebestuur het opladen van de wagen bij de burger die over een eigen laadinstallatie kan beschikken, maar helaas geen eigen parkeermogelijkheid heeft voor zijn deur. Een kabelgoottegel verbergt een laadkabel, zodat die nog nauwelijks opvalt in het straatbeeld. De kabel zit namelijk in de tegel en wordt afgedekt met een rubberstrip. Die zorgt voor weerstand waardoor de kabel niet snel loskomt. De kosten voor de plaatsing van kabelgoottegels bedragen € 856,-. Dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd.

Wie een aanvraag wil indienen, zal eerst moeten nagaan of men voldoet aan een aantal voorwaarden die terug te vinden zijn op de gemeentelijke website. Vanaf 3 oktober kan je je aanvraag via www.brasschaat.be indienen.

MLH

Foto: © Freepik

Facebook29
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!