Toch zonnepanelen op sportpark

Toch zonnepanelen op sportpark

Enkele jaren geleden sloeg het bestuur de handen in elkaar met Ecopower om burgers te laten investeren in zonnepanelen op gemeentelijke gebouwen. Oorspronkelijk was het ook de bedoeling om op de voetbalkantine van sportpark Heikant zonnepanelen te plaatsen. Uit verdere haalbaarheidsstudies, de letterlijke woorden van schepen Lathouwers (CD&V), bleek dat het dak van de voetbalkantine niet geschikt was voor het plaatsen van zonnepanelen.

Maar tijdens de gemeenteraad van februari ’23 liet schepen De Bock (CD&V) – na aandringen van gemeenteraadslid Johan Cassimon (DURF Kalmthout) – zich ontvallen dat het niet installeren van zonnepanelen op de kantine indertijd gebaseerd was op een mondelinge uitspraak van de ontwerper en helemaal niet op basis van studies. Die studies zouden er nu wel komen, na een noodkreet van voetbalclub KSK over de hoge energieprijzen.

Drie kostbare jaren verloren

Ondertussen zijn de studies afgerond en wat blijkt: er kunnen dus toch zonnepanelen geïnstalleerd worden. Ondertussen zijn er drie kostbare jaren verloren. Het bestuur bekijkt ook of het een lucht-lucht-warmtepomp kan installeren.

Schuldig verzuim

“Deze laksheid heeft niet alleen geleid tot jarenlange hoge energieprijzen voor de gebruikers van het gebouw,” fulmineert gemeenteraadslid Johan Cassimon van DURF Kalmthout. “Maar het had ook een financiële impact op het Ecopower-project. Dit is schuldig verzuim van de CD&V-meerderheid. Het is goed dat schepen De Bock dit nu rechttrekt na drie verloren jaren, maar zowel de gemeente als de gebruikers van het pand zijn dus wel slechter af.”

JC

Foto: Pixabay

Facebook20
Twitter
Follow Me
Tweet