Laatste nieuws:
Durf Kalmthout veel nieuwe gezichten pleiten voor belastingverlaging en veiliger verkeer

Durf Kalmthout: veel nieuwe gezichten pleiten voor belastingverlaging en veiliger verkeer

Lagere belastingen en significante investeringen in verkeersveiligheid, dat zijn de topprioriteiten van Durf Kalmthout voor de lokale verkiezingen in oktober. Huidig gemeenteraadslid Johan Cassimon wordt de kopman, gesteund door veel nieuwe gezichten.

Durvers

Dat Kalmthoutenaren durvers zijn, is duidelijk. Zo zullen er veel nieuwe gezichten op de lijst te zien zijn, gaande van kraamverzorgende en zelfstandige schminkster Claudia Raeymakers (34) uit Nieuwmoer, ondernemer en bestuurder van de lokale karateclub Antony Lemmens (38) uit Centrum, kaderlid bij een internationaal farmaceutisch bedrijf Ellen Costermans (35) en NMBS- medewerker Jens Vanwesenbeeck (31), beiden uit Achterbroek. Maar ook jongeren zoals vastgoedmakelaar Eline Hendrickx (25) en student-ondernemer Luke van der Poel (20), beiden uit Heide, durven de lijst te versterken.

Ondernemende en jonge profielen

“We kiezen bij Durf duidelijk voor ondernemende en jonge profielen,” aldus lijsttrekker Johan Cassimon. “Dat is ook nodig, want in Kalmthout is er al twintig jaar hetzelfde politieke personeel, de hoogste belastingen van omstreken en quasi geen investeringen in verkeersveiligheid. Dat zijn meteen ook onze speerpunten in de campagne: Durf de belastingen nu eens eindelijk te verlagen, op zijn minst naar hetzelfde niveau van onze buurgemeenten en durf ingrijpen in de verkeersinfrastructuur na decennia stilstand.”

Politieke ervaring

Ondanks vele nieuwe gezichten staat er ook heel wat politieke ervaring op de lijst, zoals architect Inneke Bosmans (38) en business controller Wouter Vanden Bergh (35), beide voormalige gemeenteraadsleden en projectmanager Sandy Bellengé (46) die al meer dan twintig jaar meedraait in de lokale politiek.

Met een mix van jeugdige energie en ervaren inzicht, is Durf Kalmthout klaar om onze gemeente te stuwen naar een toekomst waarin vrije Kalmthoutenaren zich volop kunnen ontplooien in een groene en bruisende gemeente.

JC

Facebook10
Twitter
Follow Me
Tweet