Laatste nieuws:
Dinner @ The Garden biedt unieke culinaire beleving in Arboretum Kalmthout

Dinner @ The Garden biedt unieke culinaire beleving in Arboretum Kalmthout

Jeroen en Sanne organiseren elf avonden lang een pop-up restaurant in de recent geopende buitenkamer welke te vinden is in de ‘Tuin van Sonia’ van het Arboretum Kalmthout.

Geslaagde eerste editie

Na een meer dan geslaagde eerste editie die vorig jaar plaatsvond in de Plantentuin in Merksplas, wilden Chef Jeroen Coertjens uit Rijkevorsel en Sanne Raeymaekers uit Kalmthout deze zomer wederom een pop-uprestaurant open op een unieke locatie. De recent geopende ‘Tuin van Sonia’ te Arboretum Kalmthout was dan ook direct een voltreffer in hun zoektocht. Bezoekers krijgen eerst een rondleiding met gids door het prachtige domein en kunnen daarna genieten van twee amuses en een vijfgangendiner. “Alles wordt bereid op een open vuur.” Het menu wordt aangeboden met een volledig gepaird wijn- of mocktailpakket. De wijn is afkomstig van leverancier het Wijnhuis te Hoogstraten en de Mocktails zijn volledig afgestemd op het menu door Annemie Suykerbuyk (gediplomeerd theesommelier) van T4-U uit Wuustwezel.

Dinner @ The Garden biedt unieke culinaire beleving in Arboretum Kalmthout3

Zelf ontworpen

De toestellen die Jeroen gebruikt tijdens het koken in het Arboretum, heeft hij zelf ontworpen. “Ik heb in het middelbaar de richting Fotolassen gevolgd in Vito Hoogstraten”, vertelt Jeroen Coertjens. “Nadien kreeg ik een passie voor koken. Na zes jaar avondopleiding ben ik nu een gediplomeerd kok met een eigen cateringbedrijf. De lasopleiding komt nog goed van pas om mijn eigen kookmaterialen te maken. Voor Dinner @ the Garden ga ik een eigen American smoker gebruiken om het vlees traag te garen, alsook een eigen ontworpen type – Ofyr BBQ. De amuses worden gepresenteerd in cortenstalen bakjes welke dan weer handgemaakt zijn door Wim (de partner van Sanne). Alle gerechten worden bereid op een open vuur, zodat de gasten ook visueel iets kunnen ervaren. Na de ontvangst en de amuses maken de bezoekers een wandeling met gids door de tuin. Het menu zelf is gedeeltelijk geinspireerd op de tuin van het Arboretum. Je bent dus grotendeels afhankelijk van wat de tuin kan geven, dat is zowel een voor- als een nadeel. Er zijn planten of kruiden die ik graag zou willen gebruiken, maar die nu niet in bloei staan.” aldus Jeroen. “De rozentuin uit het Arboretum vormt bijvoorbeeld een inspiratie voor de sorbet en we voorzien ook een Vegi Menu voor onze vegetarische klanten.”

Dinner @ The Garden biedt unieke culinaire beleving in Arboretum Kalmthout2

Elf avonden

In de ‘Tuin van Sonia’ worden de open vuren en een transparante tent van honderd vierkante meter geplaatst in de buitenkamer. “Zo hebben de bezoekers tijdens het eten zicht op Jeroen en ons keukenteam”, legt Sanne Raeymaekers uit. “’De ‘Tuin van Sonia’ is een unieke locatie die nog bij veel mensen onbekend is. De tent is volledig aangekleed in een kleurrijke setting, met houten meubilair en alleen natuurlijke materialen. Mocht het ’s avonds te veel afkoelen, kan de tent verwarmd worden. We organiseren elf avonden Dinner @ the Garden in de periode van 14 juli tot en met 06 augustus. Elke avond is er plaats voor maximaal zestig personen. We werken enkel op reservering. De reservaties zijn al gestart en lopen zeer vlot. Er zijn nog (beperkt) enkele plekjes vrij, maar hiervoor kan je best snel zijn! We willen de bezoekers elke avond een unieke beleving bieden. Het is meer dan ‘Op restaurant gaan’. Het is een beleving van begin tot het einde van de avond. We hopen uiteraard dat het elf avonden mooi weer is, maar dit hebben we helaas niet zelf in de hand ”, aldus Sanne.

Dinner @ The Garden biedt unieke culinaire beleving in Arboretum Kalmthout4

Wil jij er nog bij zijn? Aarzelf dan niet niet en boek snel je plekje op: www.dinneratthegarden.com

Foto’s: © Graphyu

Facebook14
Twitter
Follow Me
Tweet