Laatste nieuws:
Dagje shoppen bij de beste plantenkwekers
Als oudste plantenbeurs van België is de Plantendag van Arboretum Kalmthout een niet te missen evenement voor elke bloem- en plantenliefhebber. Copyright: CV Drones - Arboretum Kalmthout

Dagje shoppen bij de beste plantenkwekers

Op zondag 21 april gaan plantenliefhebbers in Arboretum Kalmthout weer op zoek naar interessante vondsten tijdens de eerste Plantendag van het jaar. De prachtige arboretumtuin biedt bezoekers van deze internationale plantenmarkt volop inspiratie voor hun eigen tuin of terras.

Gespecialiseerde kwekerijen

Zondag 21 april is het weer genieten van de Plantendag in de tuin van provinciaal groendomein Arboretum Kalmthout. Traditioneel lokt deze oudste plantenbeurs van België tijdens de lente- en de herfsteditie duizenden bezoekers. Op één dag kun je de allerbeste kwekers uit België en omstreken aan hun kramen bezoeken. Ze presenteren er hun mooiste planten voor tuin, terras of balkon. Zowel gespecialiseerde verzamelaars als professionele kwekerijen brengen hun aanbod naar Kalmthout: lentebloeiers, éénjarigen en vaste planten, bloembollen, kruiden, kleinfruit maar ook bomen en struiken. Elke standhouder is specialist binnen zijn sortiment. Ook in het eigen plantencentrum van Arboretum Kalmthout kun je (zoals elke dag) terecht voor een divers aanbod van bomen en planten die je doorgaans niet in elk tuincentrum vindt.

Tickets online extra voordelig

Tickets voor de Plantendag zijn extra voordelig aan het voorverkooptarief via de website van Arboretum Kalmthout. Met je e-ticket loop je bovendien vlot door naar de ticketcontrole. De toegang tot de tuin en deelname aan één van de rondleidingen die dag is inbegrepen.

Hele dag gratis rondleidingen met gids

Arboretum Kalmthout is 13,5 hectare groot en is tijdens de Plantendag volop in lentetooi. Het toegangsticket tot de Plantendag geldt meteen ook als toegang tot de arboretumtuin. Bezoekers kunnen tussen 11 en 16 uur zonder reserveren elk uur aansluiten voor een gratis rondleiding met een gids. Ze ontdekken de hoogtepunten van het seizoen, terwijl de gids er interessante weetjes en anekdotes bij vertelt over bijzondere planten en bomen in de tuin. Om 14:00 is er ook een wandeling voor Franstalige bezoekers. De groepen zijn beperkt tot 25 deelnemers. Een gids deelt een kwartier vooraf polsbandjes uit aan het vertrekpunt, tot einde voorraad.

Dagje shoppen bij de beste plantenkwekers 2
Bezoekers van de Plantendag kunnen na het shoppen genieten van een lentewandeling in het 13,5 hectare provinciale groendomein, met of zonder gids. Het is de ideale plek om inspiratie op te doen voor de eigen tuin. Copyright: Arboretum Kalmthout
Minder plastic met een eigen draagtas of kruiwagen

Arboretum Kalmthout wil de plastic afvalberg verminderen en vraagt bezoekers om eigen draagtassen of plantenbakjes mee te brengen. Er is ook een uitleenpunt met kruiwagens. Wie veel of zware planten koopt, kan een kruiwagen lenen om de aankopen te vervoeren.

Dagje shoppen bij de beste plantenkwekers 3
Bezoekers kunnen tijdens de Plantendag een kruiwagen lenen om hun aankopen te vervoeren van de plantenverkoop naar de parking. Copyright: Arboretum Kalmthout
Gratis pendelbus voor Plantendag-bezoekers

Het domein van Arboretum Kalmthout grenst aan het NMBS-station van Kalmthout, met de ingang op slechts 200 meter stappen. Ook de Fietsostrade F14, die de fietsvriendelijke verbinding maakt tussen Essen en Antwerpen, passeert vlak langs het arboretum. Wie met de auto naar de Plantendag komt, parkeert die dag aan de ruime NMBS-parking of op het marktplein van Kalmthout, op 600 meter wandelafstand. Plantendag-bezoekers kunnen op geregelde tijdstippen vanop het marktplein de pendelbus nemen en worden er na afloop samen met hun aankopen weer netjes afgezet. Geen gezeul dus voor de shoppers, en bovendien is deze service helemaal gratis.

Praktische informatie over de Plantendag en het overzicht van de deelnemende kwekerijen vind je op www.arboretumkalmthout.be

Bron en foto’s: Arboretum Kalmthout

Facebook57
Twitter
Follow Me
Tweet