Laatste nieuws:
Bijna tijd voor Plantendag!

Bijna tijd voor Plantendag!

Zondag 21 april is het weer genieten van de Plantendag, een tuinbeurs die jij als plantenliefhebber zeker niet mag missen!

Eigenzinnig aanbod bijzondere planten

Of je nu een minibalkon of een grote landschapstuin hebt, er is inspiratie voor iedereen. Je vindt er een eigenzinnig aanbod van bijzondere planten. De kwekers kennen hun planten door en door en geven aan hun kramen gerichte tuintips en praktisch advies. Combineer het met een wandeling in de prachtige arboretumtuin, dan kom je met een hoofd vol tuinideeën weer thuis.

Shoppen bij de beste kwekerijen

Op zondag 21 april zetten 60 kwekers van bijzondere planten hun kramen op in de arboretumtuin en vullen die met bomen, heesters, vaste planten, kruiden, zaden, knollen en bollen. Kom er shoppen, en daarnaast wandelen in het 13,5 hectare grote arboretum, volg een gratis rondleiding en ontspan nadien in de cafetaria of in de tuinbar aan het Vangeertenhof met een hapje of een drankje.

Benieuwd welke standhouders er komen? Bekijk hier de lijst.

Tickets met korting in voorverkoop

€ 12 voorverkoop (online) | € 14 dagverkoop (kassa en online vanaf 9.45 uur) | gratis met je jaarkaart of museumpas en voor kinderen -12 jaar, zij moeten vooraf geen ticket reserveren en kunnen meteen doorlopen naar de ticketcontrole.

Hoe kom jij naar de Plantendag?

Met de trein: Arboretum Kalmthout ligt tegenover het NMBS-station van Kalmthout. Plan je reis vooraf via de NMBS-app.
Voor fietsers: er zijn extra fietsstallingen op het domein. Arboretum Kalmthout ligt naast de Fietsostrade F14 Antwerpen-Essen.
Met de auto: Tijdens de Plantendag is er op onze eigen parking géén parkeermogelijkheid. Parkeer je wagen aan het NMBS-station van Kalmthout, op 200 meter wandelen van de ingang. Ook op het marktplein van Kalmthout is er extra parkeergelegenheid, van hieruit is het 600 meter stappen of kun je de gratis shuttle-bus nemen tot vlak aan de ingang.

De toegang tot de 13,5 hectare arboretumtuin en deelname aan de rondleidingen op 21 april is inbegrepen in de prijs.

Van harte welkom!

Bron en foto: Arboretum Kalmthout

Facebook16
Twitter
Follow Me
Tweet