Laatste nieuws:
Hondenweekend in Wouwse Plantage wegens succes in herhaling

Hondenweekend in Wouwse Plantage wegens succes in herhaling

Het Happy Dog Hondenweekend komt terug. De tweede editie van dit succesvolle evenement voor hond en baas vindt plaats in het weekend van 1 en 2 juli. Kringgroep De Plantage organiseert in samenwerking met de Duitse Herder Rasclub Nederland op zaterdag én zondag activiteiten, demonstraties en workshops voor alle hondenrassen aan de Julianaweg 12 in de Wouwse Plantage. Ook is er een officiële agility wedstrijd gepland.

Veertigjarig bestaan

Arian Tak, voorzitter Kringgroep De Plantage: “Vorig jaar organiseerden we in de zomer het hondenweekend ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van onze club. Dat is de leden én bezoekers zo goed bevallen dat we besloten opnieuw een mooi en compleet programma voor hondenliefhebbers op poten te zetten.” De mooiste Duitse Herdershonden van Nederland zijn aanwezig. Zij nemen deel aan de Kampioenschapsclubmatch (KCM) georganiseerd door Duitse Herder Rasclub Nederland (DHRN). Ook is er een officiële agility wedstrijd (behendigheid) tijdens het hondenweekend: daarbij draait alles om de samenwerking tussen hond en baas. Bijzonder indrukwekkend om de deelnemers aan het werk te zien!

Succesnummers in herhaling

Succesnummers als het grote Happy Dog Hondendiner (op zaterdag om 18 uur) en de Snelste hond van Roosendaal gaan tijdens het hondenweekend uiteraard in de herhaling. In twee categorieën (<40 cm & >40 cm) strijden honden op beide dagen om de titel Snelste hond van de gemeente Roosendaal over een afstand van 60 meter. De hond die het parcours het snelst aflegt wordt beloond met de titel en wint een goed gevuld prijzenpakket.

Workshops en demonstraties

Het weekend bestaat verder uit verschillende demonstraties en workshops. Zo geeft MCR Breda een demo mondioring, met onderdelen als gehoorzaamheid en springen en zal Kelly Albers een demonstratie en workshop geven van obedience, een intensieve hondensport. Ook Dogs in Touch uit Bergen op Zoom haalt alles uit de kast met een workshop Apenkooien; balans- en snuffelwerk voor honden. Tot slot staat er detectie en dockdiving op het programma. Ook wordt er een hondenwandeling uitgezet rondom de Wouwse Plantage door Zorgboerderij Power to Get Up en is er een parcours van HappyDogSurvival met verschillende hindernissen voor hond en baas.

Het complete programma is te vinden op www.hondenweekend.nl.

Waar: Julianaweg 12, Wouwse Plantage”
Wanneer: Zaterdag 1 juli van 08:00 -00.00 met vanaf 19.00 optredens van internationale artiesten
Zondag 2 juli van 08:00-18:00

Bron en foto: Arian Tak

Facebook3
Twitter
Follow Me
Tweet