Laatste nieuws:
Applausmoment voor fietsers in Kapellen

Applausmoment voor fietsers in Kapellen

Samen met de Fietsersbond neemt het lokaal bestuur Kapellen op vrijdag 2 juni – Wereldfietsdag – deel aan de ‘Nationale Applausdag voor fietsers’. Wie wil kan tussen 8.00 en 9.00 uur aan het station van Kapellen mee komen applaudisseren. Dit is een symbolische actie om fietsers aan te moedigen te blijven fietsen, of om mensen aan te zetten om meer te fietsen. Fietsen is in vele gevallen de slimste, snelste en zeker de gezondste manier om je te verplaatsen.

Niet toevallig gekozen

De locatie – het station van Kapellen – is niet toevallig gekozen. Het ligt aan de fietsostrade, je vindt er de vernieuwde fietsstallingen. In de zone rond het station werden de voorbije jaren een aantal fietsstraten aangelegd (Koningin Astridlaan, Rubensheide, Lucien Bevernagestraat, Ruyseveltslei en Oude Bergesebaan) zodat fietsers zich comfortabel kunnen verplaatsen.

Wie wil is welkom om de fietsers in Kapellen aan te moedigen.

Afwerking fietsostrade

Als alles volgens plan verloopt, brengt de aannemer deze week het beton op de fietsostrade F14 tussen Vloeiende in Kapellen en het district Ekeren aan. De aanleg van deze ‘missing link’ was lange tijd inzet van een procedureslag tussen de boordeigenaars en het provinciebestuur. Nu is het einde in zicht. Het gemeentebestuur roept fietsers op om de volgende vier weken de nieuwe zone niet te betreden zodat alles netjes kan uitharden.

MLH

Foto: © MLH

Facebook16
Twitter
Follow Me
Tweet