Laatste nieuws:
Werken op komst in de Sint-Jansstraat!

Werken op komst in de Sint-Jansstraat!

De Sint-Jansstraat krijgt in 2024 een nieuw jasje, meer bepaald tussen de Middenstraat en de Elf-Novemberstraat. Eerder vroeg de gemeente input van de buurtbewones en pasten ze het ontwerp aan op basis van deze suggesties.Voorbereidende werken in november

In november zal Fiberklaar een glasvezelnetwerk aanleggen in de Sint-Jansstraat, voor de heraanleg écht van start gaat in 2024. Fiberklaar is een erkend nutsbedrijf dat open glasvezel- of fibernetwerken aanlegt en beheert om zo de internet en datacapaciteit te verhogen. Met glasvezel heb je een gegarandeerde snelheid, stabiele kwaliteit en onbeperkte
capaciteit. Ook Wyre (kabel en glasvezel), Fluvius (laagspanning en openbare verlichting) en Pidpa (drinkwater) zullen samen met de werken van Fiberklaar hun leidingen vernieuwen zodat deze klaar zijn voor de toekomst.

Heraanleg Sint-Jansstraat

De werken voor de heraanleg worden gepland voor begin 2024. Op 15 november volgt er een infoavond voor de buurtbewoners, waar zij de concrete planning te horen krijgen. De belangrijkste veranderingen aan de Sint-Jansstraat tussen de Middenstraat en de Elf-Novemberstraat zijn:
-bredere voetpaden
-brede fietssuggestiestroken
-betere aansluiting van de Beylestraat
-meer groen
-Specifiek voor WIGO zullen de zebrapaden breder én logischer worden.

Parking Station Wildert

In 2024 wordt de parking aan het station heraangelegd. De fietsers zullen op een veiligere manier de fietsostrade kunnen volgen langs de parking. Ook komen er extra parkeerplaatsen en meer bomen zodat het een beter, veiliger én duurzamer stationsplein wordt.

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook38
Twitter
Follow Me
Tweet