Laatste nieuws:
Lekker warm, knus en op een veilige manier de koude dagen door

Lekker warm, knus en op een veilige manier de koude dagen door

Nu het buiten ook weer kouder wordt, beginnen we het binnen weer wat gezelliger en warm te maken. Denk maar aan verwarming die weer opgaat, kaarsjes die de avond net wat sfeer geven, maar ook de kerstboom die een weg naar de woonkamers vinden. Met die zaken in ons achterhoofd, helpen wij je graag op weg om een zorgeloze herfst/winter tegemoet te gaan.

Hou het veilig

-Van plan om de haard aan te steken? Vergeet dan zeker niet het (2-)jaarlijkse onderhoud van je schoorsteen. Laat een brandende haard ook nooit onbeheerd achter. Ga je slapen of trek je er op uit? Doof het vuur steeds volledig!
-Van plan om een elektrische kachel te gebruiken? Plaats deze dan altijd rechtstreeks in het stopcontact. Gebruik nooit een verlengsnoer.
-Zin om de kerstboom een plaatsje in je interieur te geven? Doe gerust, maar controleer de lichtsnoeren zeker op beschadigingen en vervang defecte lampjes en draden.
-Gebruik enkel kerstverlichting en (kerst)decoratie met een keurmerk en installeer ze volgens de instructies van de fabrikant.
-Schakel je kerstverlichting steeds uit voor je het huis uitgaat of richting dromenland trekt.
-Ben je van plan het huis van sfeer te voorzien met kaarsen? Zorg dan zeker dat je ze op een stabiele ondergrond zet en hou ze weg van brandbaar materiaal. Het is ook belangrijk dat huisdieren en kinderen uit de buurt blijven en dat je ze uitblaast bij het verlaten van de ruimte.
-Test je rookmelders trouwens maandelijks en vervang de batterijen minstens eenmaal per jaar. Ja, ook wanneer deze nog werken. Zo ben je zeker dat ze te allen tijde doen wat ze horen te doen.

Met deze tips in gedachten, kan je genieten van warmte en gezelligheid, wetende dat je huis goed beveiligd is tegen brandgevaar.

Bron: PZ Grens
Foto: Pixabay

Facebook13
Twitter
Follow Me
Tweet