Laatste nieuws:
Aanleg fietsostrade F14 tussen Ekeren en Kapellen afgerond
© Provincie Antwerpen

Aanleg fietsostrade F14 tussen Ekeren en Kapellen afgerond

Voortaan fiets je vlot en veilig tussen Schriek in Ekeren en Vloeiende in Kapellen op de fietsostrade F14. Dankzij de aanleg van deze 1,5 kilometer ontbrekende schakel moet je als fietser niet langer vier kilometer omrijden.

“De aanleg van de fietsostrade F14 tussen Ekeren en Kapellen verliep niet zonder slag of stoot. Sinds 2014 volgde de ene juridische procedure na de andere. Maar het geduld van de fietser werd beloond, net geen tien jaar later kon aannemer Ambaro van start met de aanleg van deze ontbrekende schakel”, weet gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor Mobiliteit.

Functioneel en recreatief fietsplezier

“Met dit langverwachte nieuw stuk fietsostrade wordt een belangrijke ontbrekende schakel op de F14 weggewerkt. Een kleine anderhalve kilometer fietspad maar van grote betekenis voor fietsveiligheid en comfort van de vele gebruikers op de route tussen Antwerpen en Essen. Als districtsbestuur kunnen we daar enkel zeer tevreden om zijn”, aldus Koen Palinckx, districtsburgemeester Ekeren. Ook Koen Helsen, mobiliteitsschepen gemeente Kapellen is enthousiast over de laatste ontbrekende schakel. “Met de aanleg van deze laatste ontbrekende schakel is de fietsostrade F14 tussen Antwerpen en Essen goed voor niet minder dan 27 kilometer functioneel en recreatief fietsplezier.”

Aanleg fietsostrade F14 tussen Ekeren en Kapellen afgerond2

27 kilometer

En dat er nood is aan een fietsostrade tussen Antwerpen en Essen blijkt uit de cijfers van de provinciale Fietsbarometer. “Op een gemiddelde werkdag telt de provinciale Fietsbarometer 1.033 fietsers ter hoogte van de Georges Spelierlaan in Kapellen. Donderdag 4 mei was zelfs de topdag met 1.793 fietsers”, aldus gedeputeerde Luk Lemmens. Door de realisatie van dit ontbrekende deel fiets je over een fietsostrade van 27 kilometer van Antwerpen door Ekeren, Kapellen en Kalmthout naar het station van Essen.

Bron en beeldmateriaal: Provincie Antwerpen

Facebook38
Twitter
Follow Me
Tweet