Laatste nieuws:
68e editie Hel van de Pin kent primeur met damescompetitie2

68e editie Hel van de Pin kent primeur met damescompetitie

De 68e editie van de Hel van de Pin kent een primeur: voor het eerst is er ook een damescompetitie in ‘groep 6’ – de wedstrijd met 25 ronden. Het jaarlijkse wielerfestijn in de Wouwse Plantage wordt verreden op dinsdag 8 augustus.

De laatste jaren heeft vrouwenwielrennen zich snel ontwikkeld. Sterker nog, de Nederlandse dames doen het op alle vlakken beter dan de heren in de wielersport. Dus na onder meer de Tour de France Femmes en Giro Donne blijft de organisatie van de ronde in de Wouwse Plantage niet achter. Voor het eerst starten ook vrouwen in het laatste programmaonderdeel van de koers die onlangs in magazine RIDE nog betiteld werd als het ‘Wilde Westen van het Wielrennen’.

Extra concurrentie

De komst van de damescompetitie kan grote betekenis hebben voor het ploegenklassement, waarin het podium van vorig jaar (Heltrappers, Pins Verzet en ’t Schouwke) bovendien mag rekenen op extra concurrentie. Voor de 68e editie hebben zich nieuwe ploegen gemeld, waaronder Van der Valk Hotels. Zij hebben meteen de winnaar van vorig jaar – veldrijder Kelvin Bakx – aan zich weten te binden. Ook de nummer 2 en 3 van de vorige editie staan weer aan de start. Respectievelijk Mike Daerden en Steven de Jongh (voormalig wielrenner en huidig ploegleider voor Lidl-Trek) zijn erop gebrand dit jaar de titel te pakken.

68e editie Hel van de Pin kent primeur met damescompetitie

Premies

Vanzelfsprekend zijn er weer premies voor de sprinters op de ‘boulevard’ van de Hel van de Pin: de Plantagebaan. Hier verzorgt De Commerce Kruisland traditioneel het entertainment met een keur aan artiesten en dj’s. Vanaf 13:00 strijden de renners om de sportieve prestaties neer te zetten. Zonder versnellingen en clips op de pedalen, koersen zij onder meer over de onverharde en stoffige Kolenbaan!

Programma:

• 13:00, Jeugd 8 t/m 12 jaar
• 13:25, Jeugd 13 t/m 17 jaar
• 14:00, Dames 18 jaar en ouder
• 14:25, Heren 36 jaar en ouder
• 15:05, Spektakelrit
• 15:45, alle leeftijden en Damens 50km

Warmdraaien

Het wielerevenement wordt voorafgegaan door de jaarlijkse braderie en toertocht in de Wouwse Plantage op zondag 6 augustus. Tijdens de toertocht fietsen deelnemers zo’n 55 kilometer onder begeleiding (voor basisschoolkinderen is er korte route van 15 kilometer). Deelname is gratis, voor €15.- genieten deelnemers van een verzorgde barbecue. Aanmelden voor de toertocht (uiterlijk 1 augustus) via info@hoevekestijn.nl o.v.v. Toertocht. Ook is er op deze dag een groot scherm aanwezig om het WK weg wielrennen te volgen!!!

Bron en foto’s: Arian Tak

Facebook20
Twitter
Follow Me
Tweet