Laatste nieuws:
Enthousiaste herinrichting buurtspeelpleintjes met hulp buurtbewoners en KiesMee-actie

Enthousiaste herinrichting buurtspeelpleintjes met hulp buurtbewoners en KiesMee-actie

Arno Aerden, jeugdschepen, verheugt zich om aan te kondigen dat vier lokale speelpleintjes in Essen dit jaar een make-over zullen krijgen. Deze speelpleintjes zijn ‘Krinkelsbosje’ (Heikant), ‘Statievelden’ (Centrum) ‘Molenheide’ (Centrum) en het ‘Middelpunt’ (Wildert). Het plan is om deze pleintjes volledig te renoveren om de speelervaring en veiligheid van de kinderen te verbeteren.

Lokale bevolking betrekken

Arno Aerden licht toe: “Ons doel is om deze speelpleintjes om te toveren tot vrolijke en veilige speelruimtes. Het is cruciaal om de lokale bevolking te betrekken bij het proces, zodat we kunnen verzekeren dat de pleintjes voldoen aan de verwachtingen en behoeften van de gemeenschap.”

KiesMee-actie

Om dit doel te realiseren is er een ‘KiesMee-actie’ opgezet, in samenwerking met PublicMinds, vergelijkbaar met voorgaande jaren. Deze actie is gericht op het actief betrekken van buurtbewoners bij de renovatieplannen. “We hebben ongeveer 250 reacties ontvangen op de KiesMee-actie. Dat is een zeer bemoedigend resultaat”, voegt Aerden toe. In mei ontvingen de buurtbewoners een uitnodiging om deel te nemen aan de KiesMee-actie en hun stem kon tot 21 mei worden uitgebracht. Begin juni wordt dan het bestek vrijgegeven. Aerden concludeert: “Samen met de buurtbewoners kijken we uit naar de renovaties. De vorige renovaties van andere speelpleintjes hebben aangetoond dat samenwerking en inspraak tot een beter resultaat leiden.”

Foto: Arno Aerden

AA

Facebook20
Twitter
Follow Me
Tweet
Zoetwater en zoutwater Aquaria - Brouwers Roosendaal