Laatste nieuws:
Gemeente Essen vernieuwt vier buurtpleintjes-

Gemeente Essen vernieuwt vier buurtpleintjes

De vier buurtspeelpleintjes Molenheide, Stationneke, Krinkelsbosje en Middelpunt in Essen waren aan vernieuwing toe. De buurtbewoners gaven online aan welke speelelementen ze graag wilden. Op basis daarvan maakte de gemeente de selectie. Nu waren de buurtspeelpleintjes klaar voor de feestelijke opening op woensdag 14 februari.

KiesMee-actie

Buurtbewoners namen deel aan een KiesMee-actie van Gemeente Essen. Bij de vorige buurtspeelpleintjes hadden ze de keuze uit concrete speeltoestellen. Dit keer konden ze kiezen uit tien verschillende speelelementen, zoals bijvoorbeeld slingeren en zwieren, rustig zitten en chillen, klimmen en klauteren, baspelen of glijden. Met die resultaten gaf de gemeente opdracht aan de ontwerpers.

Gemeente Essen vernieuwt vier buurtpleintjes4

Combinatietoestel

Zo staat er op elk buurtspeelplein een combinatietoestel in de vorm van een tipi, dat ook het hoofdthema is voor alle speeltoestellen. Het is een soort van parcours uit speeltuigen waar kinderen op kunnen klimmen, balanceren en afglijden. Voetballen kan met de nieuwe houten voetbalgoals. In elk toestel komen de kleuren van het Essen-logo terug, namelijk groen en oranje. Twee van de vier speelpleintjes waren reeds uitgetest door de kindergemeenteraad van Essen.

Gemeente Essen vernieuwt vier buurtpleintjes4

Feestelijke opening

Een feestelijke opening van de hernieuwde speelpleintjes mag niet ontbreken, volgens Schepen van Jeugd Arno Aerden. “Het is belangrijk dat alle Essense kinderen genoeg ruimte hebben om vrij en veilig buiten te spelen. Tijdens de feestelijke opening nodigden we iedereen uit, jong en oud. We willen de Essenaren op die manier blijven betrekken in onze gerealiseerde projecten en belonen voor hun participatie.”

Bron en foto’s: gemeente Essen

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.