Laatste nieuws:
Buitenspeeldag 2024 belooft veel plezier!

Buitenspeeldag 2024 belooft veel plezier!

Op woensdag 17 april vindt de jaarlijkse Buitenspeeldag weer plaats. Televisiezenders schakelen over op zwart beeld om kinderen aan te moedigen de middag buiten spelend door te brengen. Schepen voor jeugd, Arno Aerden, licht toe: “Zoals elk jaar heeft Essen een reeks activiteiten gepland om deze dag extra speciaal te maken.”

Perfecte gelegenheid

De Buitenspeeldag biedt de perfecte gelegenheid om de schermen even te verlaten en de frisse buitenlucht op te zoeken. Actief buitenspelen bevordert zowel de fysieke als mentale gezondheid van kinderen en jongeren.

Buitenspeeldag 2024 belooft veel plezier! 2

Activiteiten

Zoals elk jaar worden er ook in Essen activiteiten georganiseerd. “In 2023 openden we tijdens de Buitenspeeldag officieel de deuren van WilderTnis, het nieuwe landschapspark van Wildert,” vertelt jeugdschepen Arno Aerden. “En ook dit jaar valt er weer veel te beleven. Zo organiseert het buurtcomité van de Hendrik Consciencelaan naar goede gewoonte een namiddag boordevol activiteiten voor kinderen.” De gemeente zelf organiseert allerlei leuke activiteiten in het sportpark Hemelrijk. “Hier zijn alle kinderen welkom tussen 14:00 en 17:00,” zegt Aerden, “Ze krijgen er een activiteiten- en stempelkaart voor een namiddag vol ontdek- en spelplezier!”

Multimovepad

Tijdens de Buitenspeeldag wordt ook het ‘multimovepad’ officieel ingespeeld. Via allerlei speeltoestellen (natuurlijke hindernissen en houten constructies) worden de motorische vaardigheden van kinderen, met of zonder beperking, gestimuleerd. “Kom naar buiten en vier met ons de Buitenspeeldag!” besluit schepen Aerden.

AA

Facebook19
Twitter
Follow Me
Tweet