Laatste nieuws:
Automobilisten zorgen voor levensgevaarlijke situaties in fietstunneltje

Automobilisten zorgen voor levensgevaarlijke situaties in fietstunneltje

Het gedrag van de diverse automobilisten is de omwonenden van het fietstunneltje in de Kalmthoutsesteenweg een doorn in het oog.

Het fietstunneltje had vroeger paaltjes om te voorkomen dat automobilisten er doorheen zouden rijden. Maar omdat het een onderdeel is van de fietsostrade, mogen er geen obstakels zijn. Dus werden deze twee jaar geleden verwijderd, met levensgevaarlijke situaties als gevolg.

Provocerend gedrag na aangesproken te zijn

Op zaterdag 5 december stopte er een auto middenin het tunneltje en bleef daar staan. Een buurtbewoner sprak de bestuurder hierop aan en deze reageerde op zeer arrogante toon, dat de anderhalve meter gerespecteerd moest worden en dat de ander een mondkapje moest dragen. Hij reed weg en parkeerde even later in het korte stukje straat voor het tunneltje, waar hij in zijn auto gas ging zitten geven. Een voorbijganger hoorde dat de man riep dat hij alle banden wel eens lek zou komen steken.

Gevaarlijke situaties

Na dit incident gingen de bewoners extra opletten en merkten op dat er toch wel heel regelmatig auto’s door het fietstunneltje rijden, met de bijbehorende gevaarlijke situaties. Gisteren bijvoorbeeld reed er een auto door op het moment dat er van de andere kant twee fietsers kwamen en dit ging nog maar net goed. Diezelfde auto kwam even later terug toen er een man met een kinderwagen liep.

“Het is wachten tot er iets gebeurt

“De politie is geïnformeerd en we hopen dat er iets aan gedaan gaat worden”, klinkt het. “Want het is wachten tot het een keer fout gaat en dat gaat gegarandeerd een keer gebeuren. We hopen alleen dat het dan niet onze kinderen en kleinkinderen zal betreffen. Daarom maken we foto’s en filmpjes als bewijsmateriaal, zodat we de overtredingen ook daadwerkelijk aan kunnen tonen.”

NN

Facebook130
Twitter
Follow Me
Tweet