Laatste nieuws:
Robert Ruijzenaars - Romantice Wonen - Kalmthout - Beelden, Aziatische beeldentuin en houtsnijwerk

Trots op zijn beroep. Robert Ruijzenaars vertelt!

Romantica Wonen in Achterbroek is wijd en zijd bekend, niet in het minste vanwege de prachtige Aziatische beeldentuin. Deze zaak met unieke woondecoraties bestaat al 23 jaar en is na een sluiting van bijna twee jaar weer geopend!

Sluiting kruispunt en coronamaatregelen

“De sluiting van de zaak was primair vanwege de afsluiting van het kruispunt in Achterbroek”, vertelt eigenaar Robert Ruijzenaars (59). “Dat heeft anderhalf jaar geduurd. Toen we de zaak weer openden, moesten we diezelfde dag vanwege de coronamaatregelen weer sluiten.”

Robert Ruijzenaars - Romantica Wonen - Kalmthout - Houtsnijwerk - Beelden en woningdecoratie

Prachtige handgemaakte beelden

De prachtige zaak is sinds enkele weken terug geopend, wat meteen zorgde voor een groot aantal bezoekers. “Om te beginnen was dit een antiekzaak”, vertelt Robert. “Vijftien jaar geleden zijn mijn vrouw Anita en ik overgegaan op handwerk uit Azië. Prachtige beelden voor binnen en buiten. Tijdens een vakantie in Indonesië zag ik hoe daar het hout en steen handmatig gekapt werd, met prachtige beelden als resultaat. Die mensen deden dat zo goed en het was zo knap dat ik me daar verder in wilde verdiepen. Van oorsprong ben ik namelijk antiekrestaurateur en kan ik houten beelden zowel maken als repareren.”

Unieke, mooie dingen
“Ik ben me gaan oriënteren en heb contact gelegd met de diverse handelaars. In die tijd kwamen de Boeddha’s erg in de mode en daar heb ik er veel van geïmporteerd. Die vlogen de winkel uit en de klanten kwamen daarna regelmatig terug. Ik breidde het assortiment al snel uit met beelden van Ganesha (de Olifantengod), dieren, tempels, watermuren, … , eigenlijk alles wat met Azië te maken heeft. De belangstelling hiervoor werd steeds groter en tegenwoordig ga ik vier keer per jaar naar Indonesië. Daar rij ik rond en koop alles wat mooi is om naar hier te laten verschepen, dus komt er ook vier keer per jaar een container met prachtige stukken. Die zijn elke keer weer anders, want bij elke reis vind ik weer unieke, mooie dingen.”

“Bij elke reis vind ik weer unieke, mooie dingen!”

Robert Ruijzenaars - Romantica Wonen - Kalmthout - Houtsnijwerk - Beelden en woningdecoratie

Altijd op zoek naar nieuwe, unieke stukken

“Alles wat ik koop is eenmalig, dat doe ik heel bewust om te voorkomen dat de collectie in herhaling valt. Zo blijft het interessant, voor de klanten en ook voor mij. Natuurlijk zijn er wel eens dingen die op elkaar lijken, maar omdat alles met de hand wordt gemaakt, is elk stuk uniek. Ik ga ook niet altijd naar dezelfde handelaars, omdat ik altijd op zoek ben naar nieuwe dingen. Klanten vragen wel eens of ik naar iets bepaalds kan kijken in Indonesië. Maar juist door het unieke van elk stuk, plus de voorkeuren van degene die het maakt, kan het toch anders uitvallen. Dus ik wil best naar iets kijken, maar ik zeg dat er wel altijd bij om teleurstelling te voorkomen. Ik probeer ook echt mijn selectie verrassend te houden, zodat er voor iedereen iets moois en unieks tussen zit. In het voorjaar zijn er altijd watermuren, die zijn echt prachtig en in najaar is de collectie meer gericht op het interieur.”

Robert Ruijzenaars - Romantica Wonen - Kalmthout - Houtsnijwerk - Beelden en woningdecoratie

Maak kans op een prachtig beeld van Ganesha!

“Om te vieren dat we weer open zijn, heb ik een deel-en winactie op Facebook gezet. Als mensen de pagina liken en delen, dan maken ze kans op dit prachtige beeld van Ganesha op voetstuk van 1.12m hoog!”

Robert Ruijzenaars - Romantica Wonen - Kalmthout - Houtsnijwerk - Beelden en woningdecoratie - Olifantengod Ganesha
Olifantengod Ganesha
Trots op mijn beroep
“Mensen die hier voor het eerst komen, zijn altijd onder de indruk. Dat is echt leuk om te horen en trots op te zijn. Ik ben er trots op als mensen een mooi stuk kiezen, waar ze elke dag van kunnen genieten. Trots als ik door mijn zaak loop en de mooie beelden bekijk in de stijl die ik zelf ook graag zie. Ik apprecieer het ook heel erg als mensen zien wat een werk in al die stukken is gaan zitten, die dat waarderen en bewonderen!”

“Mensen die hier komen zijn altijd onder de indruk, dat is echt leuk om te horen en iets om trots op te zijn.”

Website Romantica Wonen.
Facebook Romantica Wonen.

NN

Facebook30
Twitter
Follow Me
Tweet