Roland Van Beeck - Winnaar The Voice Senior 2020 - Interview met Noordernieuws - HDB_2832u85
Roland en zijn zoon Felix

Roland Van Beeck: “Ik had erop gehoopt, maar het niet verwacht!”

Met een open geest schreef Roland Van Beeck zich in voor ‘The Voice Senior’. Hij had goede hoop, maar had het uiteindelijke resultaat niet verwacht.

André Hazes als coach

“Met het idee: niet geschoten is altijd mis, schreef ik me in voor ‘The Voice Senior’, lacht Roland. ‘Als je niks doet, gebeurt er ook niks, en ik werd geselecteerd. Ik hoopte op Walter Grootaers als coach, wij zijn leeftijdsgenoten en ik vind hem een sympathieke gast. Maar in een opwelling koost ik André Hazes en dat bleek een heel goed besluit. André is zeer sympathiek en heel professioneel. En toen begon het traject.”

Fijne vriendschappen

“Het was zowel spannend als inspannend, al werd je door het oefenen relaxter, tot je weer op het podium moest stappen. Dan was meteen het wedstrijdgevoel aanwezig en wist je dat je heel goed moet presteren, anders was het klaar. Thuis werd ik 300% gesteund door mijn kinderen en heel goede vrienden. Dat was mijn rustpunt, al bleef de adrenaline in je lijf aanwezig. Naarmate de tijd verstreek steeg de spanning. Door de maanden heen zijn er fijne vriendschappen ontstaan met een aantal kandidaten. Natuurlijk was er het wedstrijdelement, maar alleen als je op het podium stond.”

Solitary Man

“Toen kwam die finale en heel apart, ik was niet zenuwachtig, ontspannen zelfs, tot ik het podium op moest. Het eerste nummer was: ‘Solitary Man’, toen gierden de zenuwen door mijn lijf en ik heb toen echt mijn twijfels gehad. Maar je moet er op zo’n moment echt niet over nadenken, want dan gaat het fout. De uitslag kwam en ik ging door naar de volgende ronde. Ik was ineens niet zenuwachtig meer. Mijn zelfvertrouwen was toen enorm gegroeid, ook omdat ik wist dat ik met het nummer ‘My Way’ grote kans maakte.”

YESSSS!!!

“Het moment kwam dat we met vier finalisten stonden te wachten op de uitslag. De spanning was te snijden, je voelde die spanning ook bij de anderen, al probeerden we ontspannen te doen. Maar hier hadden we naar toe gewerkt, hoe ging de uitslag zijn? En toen hoorde ik mijn naam noemen en ik dacht: YESSS!!! Ik was superblij dat mijn twee jongens bij me op het podium stonden, zodat ik die meteen kon vastpakken. Want het was een ongelooflijk emotioneel moment. En het werd nog emotioneler toen mijn andere kinderen ook op het podium mochten komen.”

Onrealistische tijd

“Toen kwam de tijd van zwijgen en dat maakte het allemaal onrealistisch, alsof het niet gebeurd was allemaal. Tot gisteravond, je beleeft het nog intenser als je het allemaal opnieuw ziet. Als je op het podium staat, gebeurt er van alles om je heen. Nu zag je jezelf en dat was een enorme bevestiging, nu was het echt en mocht iedereen het weten. Tijdens het kijken was ik zenuwachtiger dan toen, ik beleefde het helemaal opnieuw. Tijdens het kijken kwamen er allemaal berichtjes binnen op mijn telefoon, maar dat was nog niks vergeleken bij toen ik als winnaar werd uitgeroepen. Eén van de prijzen was een singel opnemen en die is te beluisteren op youtube.”

We mochten natuurlijk niets zeggen

“Mijn broer Pepijn en ik wisten natuurlijk al dat onze vader had gewonnen”, glundert Felix Van Beeck. “Maar we mochten het vanzelfsprekend niet zeggen, dus als iemand er over begon ontweken we het onderwerp of begonnen over iets anders. We toonden ook geen trots of blijdschap, maar dat was moeilijk, heel moeilijk.” “We kennen elkaar al zes jaar en ik vind het zo knap dat Felix en Pepijn het geheim wisten te houden”, zegt Jorre Peeters, de maat van Felix.

HDB_2835s85
Trotse buurvrouw Myrelle versierde de woning van Roland
Woorden schieten me tekort

“Ik ben supertrots, op mezelf, op mijn kinderen die weer heel trots op mij zijn. Het was een onvergetelijk gebeuren, woorden schieten me tekort om die euforie te omschrijven. Ik dank iedereen in Essen voor hun warmte en support, het is een geweldig gevoel te weten dat iedereen achter je staat. Ik heb daar de gemeente vertegenwoordigd en heb die niet teleurgesteld, daar ben ik heel erg fier op!”

NN

Lees meer over Roland in onze eerdere artikels:
Roland wint de finale!
Roland Van Beeck is door naar de finale
Roland Van Beeck is door de eerste ronde
Roland Van Beeck neemt deel

Facebook575
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!