Laatste nieuws:
Roland Van Beeck

Hoe gaat het nu met Roland Van Beeck?

In 2020 schreef Roland Van Beeck (68) uit Essen zich in voor ‘The Voice Senior’ en waar hij op hoopte maar niet verwachtte: hij won!
Hoe gaat het tegenwoordig met Roland?

Droomwereld

“Toen ik deelnam aan ‘The Voice Senior’ wist ik dat ik een grote kans maakte om te winnen en ik hoopte erop, maar verwachten? Nee, niet echt”, vertelt Roland. Nadat ik hoorde dat ik gewonnen had, was het of ik in een droomwereld stapte. Reageren kon ik niet, ik bevatte het gewoon niet. Net als bij het eerste optreden bij ‘The Voice Senior’, alsof je in een twilight zonde stapte. Zenuwachtig was ik totaal niet, tot ik bij het trapje stond en er afgeteld werd tot ik het podium op moest. Toen vielen de zenuwen over me heen. Maar ik wist: ‘Als mijn eerste zin goed gaat, dan zit het ook goed.’ Als je met de verkeerde toon begint, dan kan je dat niet meer goed draaien.”

Mijn Facebook ontplofte

“Het was een heel aparte ervaring. Het was natuurlijk niet de eerste keer dat ik op een podium stond, maar met al die camera’s is het toch anders. Het was midden in de lockdown en een kwartier later stonden we alweer buiten. Mijn Facebook ontplofte, maar ik kon door de lockdown mensen niet fysiek spreken. Na ‘The Voice Senior’ ga je normaal van podium naar podium, want je bent ‘hot’ op zo’n moment. Maar ik had niks, dat was een domper op de feestelijkheden. Maar nadat de maatregelen losser werden, kwam ik weer mensen tegen en werd ik herkend. Maar dat was ruim een half jaar later en was het winnen van ‘The Voice’ alweer naar de achtergrond gezakt. Mensen vergeten ook snel. Het duurde lang voor de optredens op gang kwamen, want de angst voor corona zat er goed in!”

Impact op de mensen

“Mijn eerste optreden was in de tuin van het College en er was goed veel volk bij aanwezig. Je merkte wel dat de mensen onwennig waren, zo zonder mondkapje enzo, want ze waren goed bang gemaakt.
De optredens begonnen op gang te komen en ik merkte dat ik steeds bekender werd. Mensen konden weer naar me toe komen om met me te praten en complimenten te geven dat ik had gewonnen. Dat ze van tevoren wisten dat ik ging winnen en dat ze geduimd hadden. Dan begin je te beseffen hoe je mensen hebt geraakt. Je doet met zo’n wedstrijd mee, maar je beseft niet wat het met mensen doet. Dat ze vertelden dat ze mijn versie van ‘I did it my way’ op de begrafenis van hun ouder of andere familielid hebben gedraaid. Je beseft de impact op mensen niet als je daar staat te zingen. Je wilt ze wel beroeren, maar weet niet dat het zoveel teweeg brengt. Als ze het vertellen doet dat echt wel wat met je, dat is heel emotioneel.”

Genieten van de bekendheid

“Optreden doe ik regelmatig, ook ver buiten deze omgeving: Brugge, Ekeren, Herentals, Antwerpen, Merksem, … Er zijn veel deuren voor me opengegaan. Je wordt overal aangesproken en mensen willen met je op de foto. Ik geniet best van die bekendheid, mensen schrijven me en de vertrouwelijkheid daarvan raakt me vaak diep. Dat zijn dingen die je van tevoren niet in kan schatten, maar die wel binnenkomen. Het is me gelukt om geloofwaardig over te komen bij mensen. Je kan bijvoorbeeld technisch mooi kunnen zingen, maar het kan ook zielloos zijn. Mensen moeten geloven wat je brengt, wat je zingt, omdat je je gevoel er in legt. Dat je zelf gelooft in wat je brengt. Dan is het resultaat altijd geslaagd. Muziek kan je tot in het diepste van je wezen raken, het is een universele taal.”

Roland Van Beeck

Reactie van zoon van Alex Harvey

“Omdat de filmpjes op YouTube staan en dus wereldwijd te zien zijn, krijg ik reacties van ver over de landsgrenzen. Ik heb een singel uitgebracht: ‘To make my life beautiful’ van Alex Harvey. Dat staat op YouTube en ik keek een keer welke reacties er op waren gekomen. Bleek de zoon van Alex Harvey te hebben gereageerd! Hij zei dat ik het heel goed had gedaan. Dat vond ik een heel grote eer en ik schrok er zelfs een beetje van.”

Première optreden met Doc Ro

“Zolang ik kan ga ik door met zingen. Momenteel ben ik met een theatershow bezig, dat mijn levensverhaal beschrijft. Op donderdag 22 september is de première van een optreden van mij samen met mijn groep ‘Doc Ro’ in het Volkshuis. Onze groep bestaat nu een jaar. De deuren gaan om 19:30 open en het optreden begint om 20:00, waarbij we een pakkende mix van country en blues zullen brengen.”

NN

Facebook292
Twitter
Follow Me
Tweet