Roland Van Beeck in The Voice Senior

Roland Van Beeck neemt deel aan ‘The Voice Senior’

Roland Van Beeck (66) is bepaald geen onbekende, met name door zijn tattoostudio ‘The Needle Doctor’. Wat minder bekend is, is dat hij ook al dertig jaar zingt en ooit begon in de band ‘Tattoos and Scars’.

Bij meerdere bands gezongen

“Eigenlijk ben ik altijd bezig geweest met muziek”, vertelt Roland. “De bandleden van ‘Tattoos and Scars’ kenden me en vroegen of ik me bij hun aan wilde sluiten. Ik was veel met muziek bezig en door samen wat te doen, besloten we een set samen te stellen. We speelden voornamelijk Engels- en Nederlandstalige blues. Door de jaren heen heb ik bij meerdere bands gezongen en het genre breidde zich uit met, onder andere, country.”

The Voice Senior

“Door gezondheidsproblemen viel dit uiteindelijk stil, maar de drang bleef, ook al lukte het niet. Maar muziek sleurde me er doorheen, het is in mijn leven altijd een houvast geweest. Toevallig zag ik een advertentie van VTM, die kandidaten zochten voor ‘The Voice Senior’. Mijn kinderen zeiden al lang dat ik eens mee moest doen met ‘The Voice’, maar het kwam er nooit van. Nu dacht ik: ik wil een nieuwe start maken! en dit was de ideale gelegenheid.”

Auditie

“Je moest je via mail aanmelden en ik ontving meteen een bevestigingsmail. Daarna duurde het nog maanden voor ik weer iets hoorde om auditie te komen doen. Ik was superzenuwachtig toen ik die kamer binnenstapte. Het was alweer een poos geleden dat ik voor mensen had gezongen. Mijn eerste aanzet was daarom dan ook niet goed en ik zei dat meteen. Maar de jury stelde me op mijn gemak en daarna was het o.k. Als je dan klaar bent, weet je nog niets, want dat krijg je nog te horen. Buiten het zingen word je ook geïnterviewd over jezelf, zodat ze weten met wie ze te doen hebben.”

Ik was geselecteerd!

“Toen kwam het bericht dat ik geselecteerd was. Je hoopt er natuurlijk op, maar je verwacht het niet. Ik dacht: Yes!! En toen de kinderen thuiskwamen was het een klein feestje. Na de selectie krijg je een repetitie met een orkest, om het live zingen te oefenen en dan zing je een paar keer je nummer. Natuurlijk moet je thuis veel oefenen en je gaat nog meerdere malen naar de locatie.”

‘Blind Auditions’

“Uiteindelijk zijn er dan de ‘Blind Auditions’, waar je voor vier juryleden/coaches zingt, die met hun rug naar je toe zitten. Dan zien ze je niet en gaat het puur om je stem. Zijn ze geïnteresseerd, dan draaien ze zich om tijdens het zingen. Vrijdag 20 november beginnen de ‘Blind Auditions’ waar ik aan deel zal nemen. Zullen jullie allemaal voor me duimen? Ik hoop zo dat ik verder geraak!”

Vrijdag 27 november, VTM, 20:40

NN

Facebook1.6k
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!