Laatste nieuws:
Van betonnen speelplaats naar groene oase

Van betonnen speelplaats naar groene oase

Op de laatste dag van het schooljaar 2022-2023 werd het startschot gegeven voor werken aan de speelplaats van Gibo Heide. Het werd een heus tegelwipfeest. Schepenen, directie, leerkrachten, leerlingen en ouders mikten een resem tegels meteen in de bouwafvalcontainer. Op 1 september zal de speelplaats onherkenbaar omgevormd zijn in een groene oase met natuurlijke speelmogelijkheden.

Succesvol samengewerkt

De school, het gemeentebestuur en het oudercomité hebben succesvol samengewerkt aan het ingrijpende vergroeningsproject. “In totaal wordt ongeveer 650 m² van de speelplaats onthard. Tot 14 juli breken we alle stenen uit, dat zal voor de omwonenden wel wat geluidsoverlast geven. Na het bouwverlof bouwen we de speelplaats terug op. Plantjes en hagen worden aangeplant en nieuwe natuurlijke speelmogelijkheden geïnstalleerd. Een wadi zorgt voor waterbuffering en voorkomt wateroverlast,” legt Goele Fonteyn, schepen van duurzaamheid en infrastructuur, uit. De hinder blijft zowel voor als na het bouwverlof eerder beperkt.

Van betonnen speelplaats naar groene oase2

Klimaatrobuuste speelplaats

“We zijn superblij dat we vandaag eindelijk kunnen starten met de werken aan onze speelplaats. We hebben brieven uitgestuurd naar omwonenden en gevraagd aan de ouders om mee te helpen bij het wippen van de eerste tegels. We vinden het belangrijk om ook hen te betrekken bij het project”, zegt directeur Elke Goessens. “We sluiten samen het schooljaar in schoonheid af en mogen deze zomer dromen van een klimaatrobuuste speelplaats waar het fijn vertoeven is voor iedereen”, vult schepen van onderwijs Inez Ven aan.

Vlaams Kampioenschap (VK) tegelwippen

Heb je thuis ook verharde plekjes die je wil vergroenen? Doe mee aan het Vlaams Kampioenschap tegelwippen en vervang overbodige tegels door gras, bloemen, bomen en geveltuinen. Zo kan regenwater de bodem insijpelen en maak je jouw tuin aantrekkelijker voor dieren en nuttige insecten. Registreer je gewipte tegels op vk-tegelwippen.be/meedoen en maak kans op leuke prijzen.

Bron en foto’s: ©communicatiedienst Brasschaat

Facebook43
Twitter
Follow Me
Tweet