Laatste nieuws:
Summervibes in Kapellen
© MLH

Summervibes in Kapellen

De twee zomermaanden zijn in Kapellen synoniem voor leuke, gezellige en gratis muzikale avonden in het gemeentepark. Elke donderdagavond kan je er dit jaar terecht voor het Kroonkurkfestival. Iedereen is welkom vanaf 18.30 uur. Het voorprogramma start om 19.00 uur, de hoofdact om 21.00 uur.

Kroonkurkfestival

Op 6 juli is coverband Baco d’Or te gast, op 13 juli brengt Bart Kaëll sfeer en ambiance. De Kreunaers, vijf doorwinterde muzikanten brengen een ode aan De Kreuners op 20 juli. Alle hits worden in een energiek jasje gestoken met als doel het gemeentepark in vuur en vlam te zetten. Donderdag 27 juli is het ‘Kidsday’ met om 14 uur een optreden van ‘Ik en den Theo’. Naast muziek op het podium vind je er nog een gigantisch springkastelendorp, animatie, grimme, … Vanaf 19 uur neemt Cashing Out, met Amerikaanse country-, root- en rockabilly-muziek de stage over. Partyband Ontpopt, de lekker swingende coverband die de sterkste Nederlandstalige hits van de voorbije decennia onder handen neemt, mag de dag afsluiten. Augustus wordt ingezet door Guy Swinnen en zijn band op 3 augustus, terwijl op 10 augustus de Belpopband muziek uit eigen land centraal stelt. Ze nemen het publiek mee op een muzikale reis van The Wallace Collection tot Selah Sue. Van K’s Choice tot Stromae en van Arsenal tot Red Zebra. De ambiancemakers bij uitstek, De Romeo’s, sluiten de concertreeks af op 17 augustus. Dj Sydney Ayven warmt alvast vooraf het publiek op.

Summervibes in Kapellen
Bart Kaëll (c)Kevin Velghe
Betaalkaarten

De vorige jaren was het tijdens de donderdagavondconcerten soms lang aanschuiven aan de drank- en eetstands. Om lange wachtrijen aan de toog te vermijden, introduceren de organisatoren een nieuw cashless betaalsysteem dat je kan gebruiken op het Kroonkurjfestival en ook op Kapellen Zingt. Je koopt de eerste keer een betaalkaartje bij de kassa en vanaf dat moment kan je – via de QR-code op het kaartje – zelf geld bijladen, zelfs thuis voor je naar het park vertrekt. Zo sla je meteen de rij aan de kassa over. De waarborg van de bekers en petflesjes wordt meteen verrekend aan de bar. Alle info kan je vinden op www.kroonkurk-festival.be/cashless.

Ook Margriet en ATV

Traditioneel kan je in het gemeentepark Beaulieu genieten van een ATV-vertelling. Dit jaar tekent het evenement present op maandag 14 juli. Brouwerij De Koninck trakteert ondertussen met een heerlijk biertje. Breng alvast zelf je stoeltje mee. Iedereen is welkom vanaf 19 uur, de voorstelling start om 20 uur en duurt een uurtje. Dit jaar is Yannick Noben te gast in het gemeentepark. Bij slecht weer verhuist iedereen naar zaal Lux op het Marktplein. Het laatste weekeinde van juli viert Kapellen kermis. Liefhebbers van muziek van eigen bodem noteren maandag 31 juli alvast in de agenda. Dan zorgt Margriet Hermans ’s avonds voor extra sfeer op het Marktplein, waar je tijdens een wandeling tussen de kermiskramen meteen kan genieten van haar show als kers op de kermistaart.

Summervibes in Kapellen2

Nieuw: betaal je drankjes met de Kroonkurk-betaalkaart, heel de zomer lang

Deze zomer strijkt het Kroonkurk Festival neer op donderdagavonden in het park, van de organisatoren van o.a. Kapellen Zingt (DBV Events)

Alle info op www.kroonkurk-festival.be

MLH

Foto Bart Kaëll: © Kevin Velghe
Foto Margriet Hermans: © MLH

Facebook26
Twitter
Follow Me
Tweet