Laatste nieuws:
Kapellen wil VIP 2024 sportlabel

Kapellen wil VIP 2024 sportlabel

Sport Vlaanderen daagt alle gemeenten uit om een VIP 2024 gemeente te worden. Kapellen neemt de uitdaging aan en wil het VIP label in huis halen.

Sportieve uitdagingen

De Vlaamse topsporters die straks schitteren op de Olympische Spelen worden onze ‘vips’, onze Vlamingen in Parijs. Het is onder die VIP2024-vlag dat zij heel Vlaanderen op sleeptouw nemen en uitdagen om zelf te sporten en te bewegen. Door de sportieve uitdagingen van de campagne van Sport Vlaanderen aan te gaan, kunnen alle Vlaamse scholen, lokale besturen en sportclubs meedingen naar de titel ‘VIP2024-school’, ‘VIP2024-gemeente/stad’ en ‘VIP2024-sportclub’.

Kapellen wil VIP 2024 sportlabel2

Drie uitdagingen

Het is de bedoeling dat alle Vlaamse steden en gemeenten hun inwoners drie uitdagingen voorleggen, die tussen februari en mei worden volbracht.
De uitdagingen zijn:
– Organiseer een jeugdolympiade of ondersteun een lokale school om dit te organiseren. Het gaat om kinderen van het derde leerjaar tot de eerste graad middelbaar onderwijs.
– Een promotiecampagne in de kijker zetten vanaf 15 april 2024.
– Het organiseren van belevingsevenementen of challenges tussen 1 april en 26 mei.

Urban Walk

De sportdienst organiseert alvast een ‘Urban walk’ op zondag 5 mei en dit in het teken van de olympische spelen. Er worden een lange en een korte wandeling uitgewerkt, met als aankomst het gemeentepark. Tijdens de wandeling zullen de deelnemers zoveel mogelijk sites voorbijwandelen waar olympische sporten worden beoefend.

Meer info op www.sport.vlaanderen/sporters-beleven-meer/vip2024/

MLH

Foto: © Sport Vlaanderen & Pixabay