Laatste nieuws:
Eerste Urban Walk in Kapellen

Eerste Urban Walk in Kapellen

De sportdienst van Kapellen organiseert op zondag 5 mei de allereerste editie van de Urban Walk. Het wordt een wandelparcours langs en door (!) bekende Kapelse plekjes.

Campagne

De Urban Walk kadert in de campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’ van het Vlaams Instituut Gezond Leven. 173 Vlaamse steden en gemeenten nemen in dat kader tussen 1 en 31 mei deel aan de ‘Vlaamse stappenclash’. De Kapelse Urban Walk staat in het teken van de aankomende Olympische Spelen: wandelen is belangrijker dan winnen! Je snuift onderweg de sfeer op van enkele olympische sporten, je geniet van een hapje en een drankje, je wandelt door enkele gemeentelijke gebouwen en geniet van de natuur. Starten kan tussen 10 en 12 uur aan het vrijetijdsloket, site Administratief Centrum Bruggeske 1. Je kiest voor één van de drie routes en wandelt op eigen tempo. Het eindpunt is altijd het gemeentepark Beaulieu.

Eerste Urban Walk in Kapellen 2

Keuzeparcours

* 13 km : start vrijetijdsloket – C. Pallemansstraat door sporthal en zwembad – door Beukenhof – richting spoorfietsen – door het militair domein – door Bernard De Vadderlaan naar de Oude Gracht – naar en door sporthal Hoogboom en dan richting Cepa, wijk De Sterre, Vloeiende – Noorse – richting LUX – eindpunt: gemeentepark.
* 5 km: start vrijetijdsloket – C. Pallemansstraat door Beukenhof – door sporthal en zwembad – via Olmendreef – Bevrijdingslei naar LUX en dan via Akkerstraat – Knotwilgstraat – eindpunt: gemeentepark
* 8 km: idem 5 km + beweegroute door Het Rood

Voorinschrijven kan tot 1 mei via www.kapellen.be/thema/detail/3127/thvrije-tijdwebwinkel en kost € 8. Op de dag van de Urban Walk betaal je € 10 per persoon.

De Urban Walk is een organisatie van de gemeentelijke sportdienst, de sportclubs en lokale handelaars.

MLH

Foto: © Freepik

Facebook22
Twitter
Follow Me
Tweet