Laatste nieuws:
Kroonkurkfestival swingt de vakantie in

Kroonkurkfestival swingt de vakantie in

De organisatie van Kroonkurkfestival zal vanaf donderdag 4 juli het gemeentepark van Kapellen wekelijks omtoveren tot een festivalweide. Voor het tweede jaar op rij worden er tijdens de zomervakantie heel wat grote namen verwacht. De toegang is volledig gratis.

Zeven schitterende artiesten

“Deze zomer ontvangen we maar liefst zeven schitterende artiesten, waarvan enkele bekende namen,” zegt organisator Wim Versées van wal. De eerste twee namen klinken de Kapellenaren bekend in de oren. Mother Mercury, de Queen tribute band, opent het festival, zij verkochten onlangs nog zaal Lux uit. Een week later verwelkomt Kroonkurk Festival opnieuw Ontpopt. Zij waren er vorig jaar ook bij en zorgden voor heelwat ambiance met hun Nederlandstalige covers.

Kroonkurkfestival swingt de vakantie in 2

Festivalzomer

Het wordt een speciale festivalzomer. “We hebben het geluk dat zowel de Vlaamse feestdag als O.L.V. Hemelvaart, Moederdag, op een donderdag vallen. Op 11 juli, 25 juli en 15 augustus maken we het feestje nog net wat uitgebreider. De line-up brengt heel wat verschillende genres die allemaal garant staan voor een meer dan gezellige avond,” zegt organisator Wim Versées. In het oog springen alvast Mama’s Jasje, Cooking With Knopfler en Radio Guga. Al beseft de organisatie dat zij één ding niet in de hand hebben. “Net zoals elk outdoor event en met name festivals, is de grootste uitdaging of boosdoener het weer. En laat ons eerlijk zijn, de zomer van 2023 was niet de allerbeste. In België regent het regelmatig, we kruisen onze vingers om er droge donderdagavonden te maken zonder dat de fans in de modder hoeven te staan.” Aldus Versées.

De drank- en eetgelegenheden openen om 17.30 uur. De live-optredens beginnen om 20 uur. Nadien sluiten getalenteerde lokale DJ’s de avond af.

Kroonkurkfestival swingt de vakantie in
Mama’s jasje
Line-up

• 4 juli: Mother Mercury
• 11 juli: Ontpopt
• 18 juli: Fons & die van Ons
• 25 juli: Mama’s Jasje
• 1 augustus: Cooking with Knopfler
• 8 augustus: Bar Clochard
• 15 augustus: Radio Guga

Cashless

Kroonkurk is een cashless festival. Contant betalen aan de togen of foodtrucs gaat niet. Je hebt een speciale betaalkaart nodig die ook geldig is op Kapellen Zingt, Film in het Park, KidConcert. Heb je nog een kaartje van vorig jaar? Ga er één keer mee langs de kassa om ze te heractiveren voor dit jaar!
Alle info kan je nalezen op https://www.kroonkurk-festival.be/cashless-informatie/
Wat met het overschot op je kaart? In september kan je het overschot op je kaartje terugvragen via de website (2 euro administratiekosten).

Alle info op kan je nalezen op www.kroonkurk-festival.be

MLH

Foto: © DRAPS Entertainment / Mama’s Jasje
Foto: © Kroonkurkfestival / DBV events

Facebook14
Twitter
Follow Me
Tweet