Laatste nieuws:
Eerste rolstoelschommel Kapellen is een feit
Nancy Van Huffelen

Eerste rolstoelschommel Kapellen is een feit

Wat begon als een programmapunt (voor de verkiezingen van 2018) van het toenmalig bestuurslid, nu gemeenteraadslid, Nancy Van Huffelen is eindelijk werkelijkheid geworden.

Inzet voor mindervaliden

Nancy heeft zich al van voor de start van deze legislatuur volop ingezet voor mindervaliden. Zo heeft ze al meerdere personen geholpen met de realisatie van speciaal toegewezen parkeerplaatsen, kon ze het gemeentebestuur overtuigen om het charter mobiliteit te ondertekenen, zodat minstens 50% van de haltes voor openbaar vervoer aangepast worden voor mensen met een verminderde mobiliteit, ijvert ze voor verhoogde toegankelijkheid in de openbare ruimte en bleef ze aan de bel trekken bij de bevoegde schepen(en) om een rolstoelschommel te realiseren in minstens één van de speeltuinen die onze gemeente rijk is. En haar harde werk heeft opnieuw z’n vruchten afgeworpen.

Uitbreidingen speeltuin gemeentepark

De speeltuin in het gemeentepark werd uitgebreid met een rolstoelschommel, een verhoogde zandbak, een wip en een draaimolen. Al deze speeltuigen zijn te gebruiken door kinderen met een beperking en zijn met een rolstoel te bereiken vanop de parking aan de kerk. Helaas kon Nancy door werkverplichtingen de officiële inhuldiging niet bijwonen. Naast haar politieke activiteiten heeft zij immers ook nog een gezin, doet ze aan vrijwilligerswerk én heeft ze een drukke baan. Maar dat kon de pret voor haar niet drukken. Het is voor Nancy vooral belangrijk dat haar punt gerealiseerd werd. In haar beperkte vrije tijd is ze natuurlijk al wel een kijkje gaan nemen.

Belangrijke stap

“Ik ben ontzettend tevreden en kan niet wachten om de glimlach op de gezichtjes te zien”, zegt Nancy. “Kinderen met een beperking hadden tot nu toe helaas geen mogelijkheid om deel te nemen aan het plezier in onze speeltuin. Samen spelen en ontdekken maakt echt een wereld van verschil in de ontwikkeling van een kind. Het is voor onze gemeenschap dan ook een belangrijke stap naar de inclusie van mensen met een beperking.”

Heeft Nancy nog ambities op dit gebied? Reken maar van wel. Haar voorstellen zullen binnenkort in het programma van N-VA Kapellen terug te vinden zijn.

AW

Facebook14
Twitter
Follow Me
Tweet