Laatste nieuws:
Vernieuwde speelpleintjes ingehuldigd door jeugdredactie

Vernieuwde speelpleintjes feestelijk in gebruik genomen

Het lokaal bestuur van Wuustwezel heeft woensdag twee vernieuwde speelterreinen feestelijk geopend. De heropening van de speelpleintjes aan de Jan Breydelstraat en de Bruidsweg is het resultaat van een participatief proces waarbij de kinderen uit beide buurten hun voorkeuren voor het ontwerp van de speelplekken konden aangeven.


In de zomer van 2023 konden de kinderen, buurtbewoners en passanten gedurende een maand stemmen op vijf verschillende ontwerpen voor de speelterreinen. Het ontwerp met de meeste stemmen is uiteindelijk gerealiseerd op beide locaties. Deze participatieve aanpak zorgt ervoor dat de speelterreinen nauw aansluiten bij de wensen en behoeften van de lokale jeugd.

De speeltoestellen stonden al enige tijd klaar op de vernieuwde terreinen en zijn intussen gekeurd. De gemeentelijke groendienst zorgde voor de aanplantingen rond de speelpleintjes en zaaide gras in. Dat is nu voldoende gegroeid, waardoor de speeltuigen in gebruik genomen konden worden.

De eerste kinderen probeerden woensdagmiddag de nieuwe toestellen uit, onder hen de leden van de jeugdredactie en kinderen en (groot)ouders uit de buurt. In het gemeentelijke infoblad W-tje van juni zal je hun ervaringen kunnen lezen. De opening van beide speelterreinen werd trouwens gepast gevierd met versnaperingen, drankjes en ijsjes. Een traktatie van de jeugddienst.

Met deze vernieuwde speelterreinen is Wuustwezel enkele veilige en aantrekkelijke speelplekken rijker, weet schepen van jeugd Ilke Pompen (CD&V): “Dit zijn twee erg mooie speelterreintjes geworden, met een combinatie van nieuwe en bestaande speeltuigen. Want enkele oudere speeltuigen hergebruiken we hier. Die gooien we niet zomaar weg. Een leuk nieuwtje is de eerste kabelbaan in Wuustwezel. Erg knap om het resultaat van onze buurtbevraging te zien. Ik ben trots op onze jeugdredactie, jeugdraad en jeugddienst. Die hier allemaal aanwezig waren.”

Bron en foto: lokaal bestuur Wuustwezel

Facebook15
Twitter
Follow Me
Tweet