Laatste nieuws:
Sven Verbreuken van KLJ Wuustwezel wint Gala van den Toffe Gast 2023

Sven Verbreuken van KLJ Wuustwezel wint Gala van den Toffe Gast 2023

Jeugddienst en Jeugdraad Wuustwezel organiseerden zaterdag 30 september het jaarlijkse Gala van den Toffe Gast. Het Gala is niet alleen een prijsuitreiking, maar ook een bedanking voor alle mensen die zich inzetten voor de Wuustwezelse jeugd, voor hun onophoudelijke inzet het voorbije jaar. Uit maar liefst 8 genomineerden werd één Toffe Gast verkozen: Sven Verbreuken van KLJ Wuustwezel. De kookploeg van Jeugdster ging met de publieksprijs naar huis.

Sven Verbreuken van KLJ Wuustwezel wint Gala van den Toffe Gast 20232

Acht genomineerden

Jeugdraad Wuustwezel zet elk jaar samen met de jeugddienst van lokaal bestuur Wuustwezel een ‘Toffe Gast’ in de bloemetjes, iemand die zich het afgelopen jaar onvoorwaardelijk heeft ingezet voor de Wuustwezelse jeugd. Dit jaar waren er acht genomineerden voor het Gala van den Toffe Gast: Speelplein Wuustwezel, Sven Verbreuken (KLJ Wuustwezel), Marie-Jeanne en Rita Cornelissens (gemachtigde opzichters), Ferm Buitenschoolse Kinderopvang, Emma Wynants (Bar64 en Harmonie Concordia), Koen Aerts (Jeugd Heidegalm), de kookploeg van jeugdster, en Ilja Van Immerseel, Caren Commissaris en Marlies Rombouts (GAV). “Iedereen kan iemand nomineren voor het Gala van den Toffe Gast”, vertelt schepen van Jeugd Ilke Pompen (CD&V). “Het is fijn om te zien dat dat vanuit diverse invalshoeken en sectoren gebeurt. We kunnen als Kindvriendelijke Gemeente alleen maar dankbaar zijn dat zovelen zich zowel professioneel als vrijwillig onvoorwaardelijk inzetten voor de kinderen en jongeren in onze gemeente.”

Sven Verbreuken van KLJ Wuustwezel wint Gala van den Toffe Gast 20233

Sven Verbreuken

Oud-leider van KLJ Wuustwezel en oud-voorzitter van de Sint-Willebrordusgilde, Sven Verbreuken, ging met de hoofdprijs naar huis. Hij mag zich ‘den Toffe Gast van 2023’ noemen en nam ook meteen een cheque van 300 euro in ontvangst die hij mag besteden aan het jeugdproject waarvoor hij zich steeds heeft ingezet. “De keuze was dit jaar moeilijk,” vertelt jeugdraadvoorzitter Amber Van Hooydonck. “De stemmen waren zeer verdeeld. Niet alleen waren er acht sterke genomineerden; hun inzet voor de Wuustwezelse jeugd kan je niet met elkaar vergelijken.” Sven zelf was blij met zijn overwinning: “Ik had niet verwacht dat ik hier op het podium een woordje zou moeten doen, maar ik ben wel heel tevreden dat ik de prijs van Toffe Gast 2023 mee naar huis mag nemen. Zeker als ik alle andere sterke kandidaten zie!”

Publieksprijs

Het verrast dan ook niet dat er voor alle genomineerden heel wat stemmen binnenkwamen voor de publieksprijs. In totaal werd er bijna 1.200 keer gestemd. “De kookploeg van Jeugdster kreeg uiteindelijk de meeste stemmen en mocht de publieksprijs in ontvangst nemen,” zegt jeugdconsulent Marlies De Beuckelaer. “Maar voor alle genomineerden kwamen er lovende en warme woorden binnen. Heel veel kinderen, maar ook zeker ouders, zijn de vrijwilligers duidelijk dankbaar voor hun onuitputtelijke inzet.”

Bron en foto’s: gemeente Wuustwezel

Facebook14
Twitter
Follow Me
Tweet