Laatste nieuws:
Boycot van project 'Fietstunnel'

Boycot van project ‘Fietstunnel’

Wie geregeld gebruik maakt van het voetgangerstunneltje onder de spoorweg ter hoogte van de Philippe Spethstraat en de Georges Spelierlaan in Kapellen was aangenaam verrast dat de voorbije weken de muren een lichte grondlaag kregen en dat de grauwe graffiti uit het straatbeeld verdween. Het tunneltje heeft al jarenlang een kwalijke reputatie en is een plek waar wildplassers en illegale graffitispuiters geregeld hun ding doen.

Boycot van project 'Fietstunnel'3

Die ‘kankerplek’ verfraaien, is het uitgangspunt van het project ‘Fietstunnel’ van de jongerenafdeling van de Kapelse Sint-Lucas academie voor beeldende kunsten. De volgende weken werken zij aan het kunstproject en frissen de muren op met diverse, eigentijdse figuren. De eerste personen kregen dit weekend stilaan vorm.

Boycot van project 'Fietstunnel'4

Respectloos

Helaas voor de creatieve jongeren van Sint-Lucas werden amper 24 uur na hun eerste werkdag in de tunnel de muren opnieuw gebruikt door onbekenden om enkele ‘tags’ aan te brengen. Ondanks de oproep van Sint-Lucas, aangebracht op grote pancardes aan de ingangen van de tunnel, wordt er respectloos omgegaan met dit initiatief om het straatbeeld te verfraaien. Via de ‘social media’ laten veel Kapellenaars alvast hun ongenoegen blijken over het werk van de ‘taggers’. Ze hopen dat de jongeren hun project verder afwerken.

Boycot van project 'Fietstunnel'2

MLH

Foto: © MLH

Facebook75
Twitter
Follow Me
Tweet