Dit jaar voor de vijfde keer Z!T (Zomer in Tatteljee)

Dit jaar voor de vijfde keer Z!T (Zomer in Tatteljee)

Een reeks zomerevenementen waar je kennis maakt met onze werking en meegeniet van tal van gratis activiteiten in onze sfeervolle zomerbar met tapas en cocktails uit eigen huis en bieren uit de streek.

Z!T gaat deze zomer door op zaterdag 15 juli, zaterdag 19 augustus en zaterdag 2 en zondag 3 september 2023.

Dit jaar voor de vijfde keer Z!T (Zomer in Tatteljee)3

We plannen alvast volgende activiteiten:

-Workshops voor jong en oud
-Openluchtfilms
-Z!T on Stage: met 8 live concerten van bands uit de regio
-Expo met beeldend werk van eigen studenten
-Kids
-Filmvertoningen
-Theatervoorstelling
-Workshops,…

Alle activiteiten worden volledig gratis aangeboden.

Dit jaar voor de vijfde keer Z!T (Zomer in Tatteljee)2

Het programma voor 15 juli

13:00 Repair café. Het repaircafé bijt de spits af in deze eerste Z!T van dit jaar! Een toestel of kledingstuk defect? Geen nood onze handige Harry’s en Henrietta’s weten raad. Ze repareren gratis jouw spullen terwijl je wacht.

13:00 Crea markt. Op ons marktje prijzen lokale talenten hun eigen creaties aan. Van inspirerende decoratie tot kleding en juwelen. Gezelligheid en moois uit eigen regio!

Dit jaar voor de vijfde keer Z!T (Zomer in Tatteljee)3

13:00 Kids@Z!T. De hele namiddag zijn er gratis activiteiten voor kinderen in de tuin van Tatteljee: een zoektocht met beloning, een potten-en-pannen-zandbak, een pipowagen, een luchtkasteel, grime, knutselen en nog zo veel meer! Breng ze dus zeker mee, jouw bengels, voor uren speelplezier.

Dansen@Z!T. Dance-level. Salsa, Bachata of Kizomba niets is te exotisch voor Dance-Level. Deze dansschool te Essen komt naar Z!T met workshops en demonstraties. Tussen de concertmeester door kan je zo met hen kennis maken en wie weet zelf ook een danspasje wagen. Benieuwd? Check alvast eens op www.dance-level.be

Dit jaar voor de vijfde keer Z!T (Zomer in Tatteljee)4

14:00 Z!T on stage. Kris Doms, One Man Orchestra. Kris zorgt voor de sfeer in onze tuin. Zelf omschrijft hij zich graag als een Juke box. Deze sublieme gitarist lijkt alles te kunnen spelen!

Dit jaar voor de vijfde keer Z!T (Zomer in Tatteljee)
Kris Doms ©John Leroy Photography

16:00: Kids@Z!T. Gratis film vanaf 6 jaar: Knor. In Knor krijgt de negenjarige Babs een biggetje van haar geheimzinnige opa Tuitjes. Babs doet er alles aan om Knor manieren te leren zodat ze hem mag houden. Daardoor merkt ze niet dat er iemand snode plannen heeft met haar geliefde varken. Een hilarisch grappige, maar ook best spannende animatiefilm voor alle leeftijden waar Mascha Halberstadt acht jaar aan werkte en 50.000 foto’s nam.

Dit jaar voor de vijfde keer Z!T (Zomer in Tatteljee)5

17:00 Prijsuitreiking. Met Belgerinkel naar de Winkel! Om 17:00 reikt schepen van o.m. cultuur en duurzaamheid Helmut Jaspers de prijzen uit voor „Met Belgerinkel naar de Winkel“, een duurzaamheidsprijs voor wie met de fiets winkelde de afgelopen tijd en deelnam aan de wedstrijd. Benieuwd wie wint en hoeveel kilometers er gereden werden naar de Essense winkels!

Dit jaar voor de vijfde keer Z!T (Zomer in Tatteljee)
Nataliia Lozova

19:30 Z!T on stage. Violiste Nataliia Lozova en haar kwartet. Nataliia’s vioolkwartet brengt onder onze tipi een prachtig luisterconcert. Van klassiek tot Oekraïense volksmuziek, Nataliia heeft een voorkeur voor melodieën die je hart sneller doen slaan. Ze houdt van opgewekte muziek, waar je blij van wordt.

Dit jaar voor de vijfde keer Z!T (Zomer in Tatteljee)6

21:30 Gratis openluchtfilm: Close. Belgische cineasten leverden verschillende parels af in 2023. Zo ook Close van Lukas Dhondt over de hechte vriendschap tussen Leo en Remi. Hun fysieke en emotionele band lijkt normaal en evident. Tot ze naar de middelbare school gaan en een ingrijpend incident hun vriendschap voorgoed verandert. Een gevoelig, diepmenselijke verhaal waarmee Lukas Dhondt de ene na de andere prijs binnen haalde op filmfestivals.

Bron en foto’s: Tatteljee

Facebook103
Twitter
Follow Me
Tweet