Laatste nieuws:
WZC Sint-Michaël - Kunstenaar in huis - (c) Noordernieuws.be 2024 - HDB_0509u85

WZC Sint-Michaël presenteert ‘Kunstenaar in huis’

Vandaag werd de expositie ‘Kunstenaar in huis’ in WZC Sint-Michaël geopend. Deze drie maanden durende tentoonstelling toont prachtige werken van bewoners André Geerts en Adriënne Goosen.

WZC Sint Michaël - Kunstenaar in huis - (c) Noordernieuws.be 2024 - HDB_0516
Evi Matthys
Koninklijke Kalmthoutse Fotokring

Gewoonlijk is er elke drie maanden een expositie van de Koninklijke Kalmthoutse Fotokring, nu werd besloten om kunstwerken van de bewoners op te hangen. Dagelijks verantwoordelijke Evy Matthijs heette iedereen hartelijk welkom en gaf toen het woord aan pastoraal medewerker Anneleen Willems. Ondertussen was op de achtergrond een PowerPointpresentatie te zien met de prachtige schilderwerken van André en Adriënne.

WZC Sint Michaël - Kunstenaar in huis - (c) Noordernieuws.be 2024 - HDB_0520
Anneleen Willems
Passie voor kunst

“André en Adriënne delen niet alleen een verblijfplaats in ons woonzorgcentrum, maar ook een passie voor kunst”, zegt Anneleen. “Velen onder u weten dat zij vroeger deel uitmaakten van dezelfde Kunstvriendenkring in Essen. André staat bekend om zijn levendige en gedetailleerde schilderijen van paarden en boerentaferelen. Adriënne betovert ons met haar kleurrijke composities van bloemen en landschappen. Deze tentoonstelling biedt niet alleen een kijkje in hun artistieke verleden, maar ook een terugblik op hun rijke leven als amateurkunstenaars, als kunstvrienden. Dank aan André en Adriënne voor het delen van hun talent met ons en dan aan iedereen, die heeft bijgedragen aan het realiseren van deze tentoonstelling.”

WZC Sint Michaël - Kunstenaar in huis - (c) Noordernieuws.be 2024 - HDB_0526
Adriënne met Helmut Jaspers
Les bij Fons Van Ginderen

Aansluitend nam Helmut Jaspers het woord. “Als schepen van cultuur is het heel leuk om deze tentoonstelling te openen, maar ook omdat Adriënne mijn tante is. André ken ik al jaren van het organiseren van tentoonstellingen, toegelegd op hout en doek. Zijn specialiteit is dieren: koeien en vooral paarden. Tante Adriënne maakte tekeningen, tekende patronen, aquarelleerde en schilderde met olieverf. Ze volgde les bij kunstschilder Fons Van Ginderen, die een atelier in de Nolsebaan had en later ook in Sint-Michaël gewoond heeft. Adriënne en André vonden elkaar in de Essense Kunstvriendenkring, die één keer per jaar bij elkaar kwam. Uit al dat samen schilderen werden vriendschappen voor het leven gesmeed. Komende maanden worden de muren hier opgefleurd met de werken van André en Adriënne. Veel mensen zullen komen kijken en herinneringen ophalen bij de beelden van locaties in onze omgeving.”

De expositie is dagelijks vrij toegankelijk van 09:00-16:00. Meld u zich wel even bij de receptie!

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook61
Twitter
Follow Me
Tweet